Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξάνει στα 40,50 ευρώ την τιμή στόχο του Τιτάνα η Eurobank Equities

Αυξάνει στα 40,50 ευρώ την τιμή στόχο του Τιτάνα η Eurobank Equities
Η αίτηση στη SEC για την IPO της Titan America έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2024, με τη συναλλαγή πιθανότατα να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025
Στα 40,50 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του Τιτάνα η Eurobank Equities, από 31 ευρώ προηγουμένως, με τη σύσταση να είναι αυτή της αγοράς (buy).
Όπως αναφέρει η Eurobank Equities, καθώς πλησιάζει η εισαγωγή της τοπικής επιχείρησης στις ΗΠΑ, αναμένει από την αγορά να υιοθετήσει σταδιακά μια προσέγγιση SOTP για την αξιολόγηση του Τιτάν, κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκρυστάλλωση αξίας >700 εκατ. ευρώ ή 9 ευρώ/μετοχή, δεδομένου του χαμηλότερου ασφάλιστρου κινδύνου που συνδέεται σε περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ.
Αυτό θα πρέπει τελικά να μεταφέρει τη συζήτηση για την αποτίμηση στην περιοχή των 40 ευρώ.
Αυτήν την εξέλιξη ενσωματώνει στο μοντέλο της από νωρίς, αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 40,5 ευρώ (από 31 ευρώ προηγουμένως), αποτιμώντας τη μετοχή σε 6,3x σε όρους EV/EBITDA, ήτοι με discount 15 % έναντι της παγκόσμιας διάμεσης αποτίμησης των ομοτίμων.

Η εισαγωγή στις ΗΠΑ

Ο Τιτάν ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή του να προχωρήσει σε IPO ενός μειοψηφικού μεριδίου (πιθανόν μεταξύ 15-25%) των δραστηριοτήτων του στις ΗΠΑ, με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη και θα ξεκλειδώσουν νέες ευκαιρίες.
Δεδομένου του μεγάλου χάσματος αποτίμησης μεταξύ των ομοτίμων της ΕΕ και των ΗΠΑ, αυτή η δημόσια εγγραφή φαίνεται θα ξεκλειδώσει σημαντική αξία οδηγώντας σε re-rating των μετοχών, οι οποίες εξακολουθούν να διαπραγματεύονται σε 5x σε όρους EV/EBITDA.
Η αίτηση στη SEC για την IPO της Titan America έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2024, με τη συναλλαγή πιθανότατα να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Στόχος η άντληση έως και 600 εκατ. ευρώ

Όσον αφορά την πιθανή αποτίμηση της IPO, οι ομότιμοι εισηγμένοι στις ΗΠΑ διαπραγματεύονται επί του παρόντος κοντά στα στο 8-11x σε όρους EV/EBITDA.
Ενσωματώνοντας ένα discount 30% στα προαναφερθέντα πολλαπλάσια των προηγούμενων συναλλαγών για να αντικατοπτρίζει την έλλειψη ελέγχου στην περίπτωση της Titan America, προκύπτει ένα ενδεικτικό πολλαπλάσιο κοντά στο 8x.
Το τελευταίο θα αντιστοιχεί ουσιαστικά σε discount >15% στην τρέχουσα αποτίμηση των ομοτίμων της Titan που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ, που δικαιολογείται κατά την άποψη της Eurobank Equities από το μικρότερο μέγεθος.
Με τη σειρά του, αυτό θα υποδείκνυε πιθανά αντληθέντα κεφάλαια από την IPO μεταξύ 270-600 εκατ. ευρώ, με την προϋπόθεση πώλησης μεριδίου 15-25%.
Όσον αφορά τη χρήση των εσόδων, η διοίκηση επεσήμανε περισσότερες πράσινες εξαγορές και βελτιώσεις στην κεφαλαιακή διάρθρωση, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τον υπομοχλευμένο ισολογισμό (1,1x Καθαρό Χρέος/EBITDA) η Eurobank Equities εκτιμά ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για τη συμφωνία με σημαντική απόδοση κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης