Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Διατηρεί τη σύσταση «buy» και την τιμή - στόχο στα 17,9 ευρώ για τον ΟΠΑΠ, ανοδικό περιθώριο 21%

Eurobank Equities: Διατηρεί τη σύσταση «buy» και την τιμή - στόχο στα 17,9 ευρώ για τον ΟΠΑΠ, ανοδικό περιθώριο 21%
Η εκτίμηση των αναλυτών της τράπεζας στον απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτων α' τριμήνου 2024
Σχετικά Άρθρα
Σε επιβεβαίωση της σύστασης «buy» (αγορά) και της τιμής – στόχου (12μήνου) στα 17,90 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προχώρησε η Eurobank Equities, «δίνοντας» έτσι ένα ανοδικό περιθώριο 21% στη μετοχή με βάση το κλείσιμο της Τετάρτης 29/5.
Η Eurobank βασίζει την εκτίμησής της σε έναν λόγο EV (Enterprise Multiple)/EBITDA στο 9x που παρέχει ένα μέτριο premium σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο για τον ΟΠΑΠ, ενώ παρομοιάζει την απόδοση της μετοχής με ομόλογο υψηλής απόδοσης -με τα θεμελιώδη στοιχεία επενδυτικής βαθμίδας.
Για τα οικονομικά αποτελέσματα του α' τριμήνου 2024, αναφέρει πως ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις, ενώ, αναφορικά με τη μερισματική πολιτική του ΟΠΑΠ, κάνει λόγο για «γενναιόδωρη πολιτική αμοιβών των μετόχων». «Ο ΟΠΑΠ έχει διανείμει κατά μέσο όρο €1,6/μετοχή τα τελευταία 3 χρόνια (12% μέση απόδοση) και φαίνεται έτοιμος να επιστρέψει τουλάχιστον 30% επί της κεφαλαιοποίησης της αγοράς σωρευτικά την περίοδο 2024-2026. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα των εγγενών χαρακτηριστικών δημιουργίας ταμειακών ροών του μοντέλου». «Οι υψηλές αποδόσεις μετρητών είναι ουσιαστικά το πιο σημαντικό προς το παρόν, αλλά προειδοποιούμε ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν το τρέχον επίπεδο ελεύθερων ταμειακών ροών ως μια αέναη ροή μετρητών», αναφέρει στην έκθεσή της η Eurobank Equities.
Τέλος, η Eurobank Equities διατηρεί την πρόβλεψή της για αύξηση των EBITDA κατά 4% το 2024-2025 και κατά 1% το 2026.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης