Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το ΝΑΤΟ παίζει πόκερ θανάτου στην Ουκρανία και οδηγεί τον πλανήτη στον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα

Το ΝΑΤΟ παίζει πόκερ θανάτου στην Ουκρανία και οδηγεί τον πλανήτη στον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα
Το ΝΑΤΟ με τυχοδιωκτική στρατηγική οδηγεί τον κόσμο σε μία πυρηνική περιπέτεια που κανείς σώφρων άνθρωπος στον κόσμο δεν θέλει
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση έχει παρερμηνεύσει το άνοιγμα της Ρωσίας στον διάλογο για την Ουκρανία ως ένδειξη αδυναμίας και τώρα ωθεί τον κόσμο στο χείλος μιας καταστροφικής, καθολικής πυρηνικής σύγκρουσης, τονίζει ο πρώην αξιωματούχος της CIA και άλλοτε επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, Scott Ritter.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έδωσε το πράσινο φως στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας με αμερικανικά όπλα, φέρνοντας τη σύγκρουση σε νέο επίπεδο.
Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ισχυρίζονται ότι η νέα πολιτική της Ουάσιγκτον αφορά μόνο αυτό που αποκαλούν «πράξεις αυτοάμυνας» από τον ουκρανικό στρατό που συνεχίζει να υποχωρεί.
Προηγουμένως, άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Σουηδίας, έδωσαν ανάλογη άδεια στο καθεστώς Zelensky να χρησιμοποιήσουν τα οπλικά τους συστήματα για να επιτεθεί στη Ρωσία.

Επιτίθεται το ΝΑΤΟ και όχι η Ουκρανία

Το καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικοί σύμμαχοί του πιστεύουν ότι μπορούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι της Ρωσίας περιορίζοντας την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην ουκρανική επικράτεια, δήλωσε στο Sputnik ο Ritter.
Αυτή η κατάσταση επιτρέπει στην Ουκρανία να εκπαιδεύει τα στρατεύματά της σε γειτονικά κράτη του ΝΑΤΟ και να λαμβάνει όπλα και άλλο εξοπλισμό από τους κόμβους της συμμαχίας, χωρίς να τους καθιστά νόμιμους στόχους της Ρωσίας. Ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν δραστικά μόλις αρχίσουν να πετούν πύραυλοι του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ρωσίας με την έγκριση των δυτικών χωρών, σύμφωνα με τον στρατιωτικό ειδικό.
«Η Γαλλία δίνει τώρα την άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τον πύραυλο cruise που εκτοξεύεται από τον αέρα εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας», είπε ο Ritter.
«Τώρα ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ισχυρίζεται ότι είναι απλώς στρατιωτικοί στόχοι, δεν θα χτυπήσει καμία πολιτική υποδομή, αλλά δεν έχει σημασία.
Το γεγονός είναι ότι εάν ο γαλλικός πύραυλος Scalp χρησιμοποιηθεί για να επιτεθεί σε στόχους εντός της Ρωσίας, έχει υπάρξει μία πολύ μεγάλη αλλαγή» είπε.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας ανέφερε ότι είναι ευρέως αποδεκτό γεγονός ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν την ικανότητα να προ-προγραμματίσουν πυραύλους SCALP μεγάλου βεληνεκούς οπλισμένους με συμβατικές κεφαλές.
Ως εκ τούτου, θα είναι απαραίτητο για Γάλλους ειδικούς να εκτελέσουν αυτό το έργο.
Τίθεται το ερώτημα: από πού θα αποκτήσουν τα δεδομένα στόχευσης;
Σύμφωνα με τον Ritter, ο γαλλικός στρατός βασίζεται στο δίκτυο δορυφόρων Syracuse για τη μετάδοση των βασικών πληροφοριών που απαιτούνται για τους πυραύλους SCALP.
«Η ουσία είναι ότι η γαλλική διαστημική αναγνώριση συλλέγει πληροφορίες και μεταδίδει τις πληροφορίες στους ανθρώπους που προγραμματίζουν το SCALP.
Οι Γάλλοι χειριστές, χρησιμοποιούν γαλλικά συστήματα επικοινωνίας που μεταδίδουν δεδομένα που συλλέγονται από γαλλικούς δορυφόρους πληροφοριών.
Αυτή είναι η Γαλλία που επιτίθεται», επισημαίνει.

Το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να επικαλεστεί το Άρθρο 5 στο ουκρανικό πόκερ θανάτου

Ο Ritter τόνισε το γεγονός ότι η Μόσχα έδειξε πρόσφατα ότι γνωρίζει καλά ποιος χειρίζεται πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς του ΝΑΤΟ και ποιος παρέχει αναγνώριση και επικοινωνίες.
«Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ξέρει ότι δεν είναι ουκρανική διαστημική αναγνώριση, δεν είναι ουκρανικές επικοινωνίες, δεν είναι Ουκρανοί τεχνικοί που κάνουν τη στόχευση.
Είναι οι Γάλλοι, είναι οι Γερμανοί.
Είναι οι Βρετανοί.
Είναι οι Αμερικανοί.
Και ως εκ τούτου, εάν αυτοί οι πύραυλοι, αυτά τα οπλικά συστήματα που τώρα φωτίζονται από τα αντίστοιχα δυτικά κράτη, θα χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία για να επιτεθούν σε στόχους εντός της Ρωσίας, εάν συμβεί αυτό, δεν πρόκειται πλέον για την επίθεση της Ουκρανίας στη Ρωσία, είναι επίθεση του ΝΑΤΟ στη Ρωσία», σημείωσε ο Ritter.
Τότε τίθεται το ερώτημα πώς θα απαντήσει η Ρωσία σε αυτές τις επιθέσεις, συνέχισε ο στρατιωτικός ειδικός.
Σύμφωνα με τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, εξουσιοδοτούν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα τους εναντίον της Ρωσίας ως κυρίαρχα κράτη, όχι ως στρατιωτικό μπλοκ.
Σύμφωνα με τον Ritter, αυτό προφανώς σημαίνει ότι προσκαλούν τα αντίποινα της Ρωσίας εντός των αντίστοιχων εδαφών τους και δεν θα επικαλεστούν το Άρθρο 5, που ορίζει τη συλλογική άμυνα των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.
Διότι αν το κάνουν αυτό, τότε είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για σύγκρουση του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας», τόνισε.

Προσοχή... δεν είναι αστείο

«Εάν το ΝΑΤΟ επιλέξει τότε να απαντήσει εξαπολύοντας πρόσθετες επιθέσεις κατά της Ρωσίας (θυμηθείτε, αυτές είναι επιθέσεις αντιποίνων – η Ρωσία ανταποδίδει τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ εναντίον του εδάφους της) θα είναι μια ολοκληρωτική επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.
Και ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev κατέστησε σαφές ότι η ρωσική απάντηση θα είναι πυρηνική και αυτό θα οδηγούσε σε μια γενική πυρηνική σύγκρουση και το τέλος του κόσμου.
Το μείζον πρόβλημα της Δύσης είναι ότι έχει παρερμηνεύσει εντελώς τη Ρωσία από την αρχή της σύγκρουσης και θεωρεί τις εκκλήσεις της Μόσχας για διάλογο και διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων ως ένδειξη αδυναμίας, σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή.
«Επομένως, η συλλογική αποφασιστικότητα της Δύσης είναι ότι απλώς συνεχίζει να πιέζει τη Ρωσία σαν χαρτοπαίκτης, πιστεύοντας ότι η Μόσχα θα σπεύσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτή είναι μια εσφαλμένη ανάγνωση της κατάστασης από τη Δύση», προειδοποίησε ο Ritter.
«Και έτσι η Δύση τώρα θα επιτεθεί στη Ρωσία, προσπαθώντας να πιέσει τη Ρωσία στο τραπέζι της ειρήνης.
Αλλά το μόνο που θα κάνει είναι να εγγυηθεί μια ρωσική απάντηση που θα οδηγήσει στο τέλος του κόσμου.
Αυτό δεν είναι ένα αστείο» προειδοποίησε ο ειδικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης