Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Optima: Αυξάνεται σε 5,50 ευρώ η τιμή – στόχος για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

Optima: Αυξάνεται σε 5,50 ευρώ η τιμή – στόχος για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς
Η Optima αναμένει πλέον καθαρά κέρδη 1 δισ. ευρώ το 2024
Σχετικά Άρθρα
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της τιμής – στόχου 12μήνου για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προχώρησε η Optima, διατηρώντας τη σύσταση «buy» (αγορά) προς το επενδυτικό κοινό και κατατάσσοντας τη συγκεκριμένη μετοχή στις κορυφαίες επιλογές της.
Η κίνηση της Optima έρχεται μία ημέρα μετά την αναβάθμιση του guidance από την Πειραιώς για τα οικονομικά μεγέθη του 2024.
Όπως αναφέρει σε σχετικήυ έκθεση η Optima, η αναβάθμιση της τιμής – στόχου αντανακλά τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα καθαρά έσοδα από τόκους (2 δισ. ευρώ από 1,9 δισ. ευρώ προηγουμένως), με το NIM (net interest margin) στο 2,7% με χαμηλή μετακύλιση προς τις προθεσμιακές καταθέσεις και υπόλοιπο δανείων υψηλότερης απόδοσης στα 31,7 δισ. ευρώ.
Επίσης, τα έσοδα από προμήθειες αναμένεται να ανέλθουν στο 0,8% επί του ενεργητικού -από περίπου 0,7% που αναμενόταν προηγουμένως- και ο λόγος του κόστους προς τα βασικά έσοδα αναμένεται να είναι μικρότερο στο 33% από 35% και η κόστος κινδύνου στο 0,7% περίπου επί των καθαρών δανείων έναντι περίπου 0,8% προηγουμένως.
Η Optima αναμένει πλέον καθαρά κέρδη 1 δισ. ευρώ το 2024, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 912 εκατ. ευρώ, με καθαρά έσοδα από τόκους στα 2 δισ. ευρώ -από 1,95 δισ. ευρώ.
Τέλος, οι προβλέψεις για ζημίες δανείων αναμένται να διαμορφωθούν στα 361 εκατ. ευρώ -έναντι πρόβλεψης για 430 εκατ. ευρώ προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης