Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Fed και ΕΚΤ θα μειώσουν τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο

Morgan Stanley: Fed και ΕΚΤ θα μειώσουν τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο
Οι δύο κεντρικές τράπεζες έδειξαν σημάδια απόκλισης της νομισματικής πολιτικής νωρίτερα αυτό το μήνα
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι Fed και ΕΚΤ θα μπορούσαν να μειώσουν τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, καθώς τα βασικά στοιχεία παρέχουν περαιτέρω ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ και την ευρωζώνη υποχωρεί, εξέφρασε στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley.
Ειδικότερα, ο Andrew Sheets, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της στρατηγικής για διακρατικά περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε στο CNBC ότι η τράπεζα έχει γίνει πιο αισιόδοξη για την προοπτική διπλών μειώσεων, εν μέσω των πρόσφατων στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) και την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. «Είμαστε πιο αισιόδοξοι ότι τόσο η Fed όσο και η ΕΚΤ θα μειώσουν τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Οι δύο κεντρικές τράπεζες έδειξαν σημάδια απόκλισης της νομισματικής πολιτικής νωρίτερα αυτό το μήνα, καθώς η ΕΚΤ πραγματοποίησε την πρώτη μείωση επιτοκίων της εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, ενώ η Fed επέμεινε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παραμένει πολύ υψηλός για να προβεί σε ένα παρόμοιο βήμα.
«Είναι κατανοητό ότι αυτές οι κεντρικές τράπεζες δεν θέλουν να δεσμευτούν εκ των προτέρων. Δεν θέλουν να ακουστούν υπερβολικά εφησυχασμένες σχετικά με τους κινδύνους του πληθωρισμού», δήλωσε ο Sheets. «Αλλά πιστεύουμε ότι τα δεδομένα που θα δει η ΕΚΤ μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι ότι ο πληθωρισμός [συνεχίζει] να μετριάζεται. Και νομίζω ότι, για τη Fed, ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται», πρόσθεσε.
Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης εξέπληξε ανοδικά τον Μάιο, καθώς αυξήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες σε μηνιαία βάση και έφτασε το 2,6%. Οι διακυμάνσεις ήταν αναμενόμενες, λόγω των επιδράσεων βάσης από την αγορά ενέργειας και της αποδέσμευσης της κρατικής στήριξης σε όλο το μπλοκ. Ωστόσο, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρέμεινε σταθερός τον Μάιο, αλλά αυξήθηκε κατά 3,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης