Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H Wall Street έχει βγάλει τον νικητή των εκλογών στις ΗΠΑ - BofA: Οι επενδυτές «ανεβάζουν» τα assets του 2016

H Wall Street έχει βγάλει τον νικητή των εκλογών στις ΗΠΑ - BofA: Οι επενδυτές «ανεβάζουν» τα assets του 2016
Σε αντίθεση με τις μετοχές, σύμφωνα με την BofA, τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ βρίσκονται σε πτωτική τάση
Σχετικά Άρθρα

H Wall Street φαίνεται πως έχει βγάλει νικητή στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ… κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Donald Trump.
Ειδικότερα, με τις πιθανότητες να γέρνουν προς την κατεύθυνση τόσο της νίκης του Donald Trump όσο και του ελέγχου του Κογκρέσου από τους Ρεπουμπλικανούς, ο Michael Hartnett της Bank of America επισημαίνει ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να ανεβάζουν τα assets που είχαν ευδοκιμήσει στον απόηχο της νίκης του πρώην προέδρου, το 2016.
Όπως επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα της αμερικανικής τράπεζας, η πορεία των τιμών την περασμένη εβδομάδα δείχνει ότι οι τράπεζες, οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και το δολάριο ευνοούνται. Οι αμερικανικές μετοχές και το δολάριο σημείωσαν άνοδο αμέσως μετά τη νίκη του Trump επί της Hillary Clinton τον Νοέμβριο του 2016.
Υπάρχουν και άλλες ενδείξεις ότι το «Trump Trade» κερδίζει έδαφος. Από τις αρχές Οκτωβρίου, το καλάθι των μετοχών της Goldman Sachs Group Inc. που έχουν οριστεί να υπεραποδώσουν σε περίπτωση νίκης των Ρεπουμπλικανών έχει ξεπεράσει αποφασιστικά τις αντίστοιχες των Δημοκρατικών.
Σε αντίθεση με τις μετοχές, σύμφωνα με τον Hartnett, τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ βρίσκονται σε πτωτική τάση, καθώς κανένας από τους δύο προεδρικούς υποψηφίους δεν κατέρχεται με μια πλατφόρμα εξισορρόπησης του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.
Η ομάδα της BofA επισήμανε τις αποδόσεις στοιχημάτων που δείχνουν αυξανόμενες προσδοκίες ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν να επιτύχουν μια εκλογική «σκούπα», κερδίζοντας δηλαδή τόσο τον Λευκό Οίκο όσο και τα δύο σώματα του Κογκρέσου. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα διευκόλυνε την ατζέντα του Trump, ιδίως νέους εμπορικούς δασμούς, μειώσεις φόρων και περαιτέρω απορρύθμιση.
Οι εθνικές δημοσκοπήσεις, ωστόσο, δεν δείχνουν όλες μια ρεπουμπλικανική «σκούπα». Μια εθνική δημοσκόπηση της Marquette Law School Poll στις 16 Οκτωβρίου έδειξε ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών, Kamala Harris, είχε 48% υποστήριξη μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων έναντι 47% για τον Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης