Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαίωσε στο Caa2 την αξιολόγηση καταθέσεων και χρέους της Emporiki Bank, λόγω της συγχώνευσής της με την Alpha Bank - Αρνητικό το outlook - Eνισχυμένη η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας

tags :
Moody's: Επιβεβαίωσε στο Caa2 την αξιολόγηση καταθέσεων και χρέους της Emporiki Bank, λόγω της συγχώνευσής της με την Alpha Bank -  Αρνητικό το outlook - Eνισχυμένη η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας
Αμετάβλητη στο Caa2 ανακοίνωσε πως διατηρεί την αξιολόγηση καταθέσεων και μη εξασφαλισμένου χρέους της Emporiki Bank o οίκος αξιολόγησης Moody's. Αρνητικό το outlook.
Ταυτόχρονα ο οίκος ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητη και την αξιολόγηση του standalone bank financial strength rating (BFSR) της τράπεζας στο E.
Όπως εξηγεί ο οίκος, η διατήρηση των αξιολογήσεων της Emporiki Bank ακολουθούν τη συγχώνευσή της από την Alpha Bank, γεγονός που σημαίνει πως η θυγατρική θα διατηρήσει τα ίδια επίπεδα αξιολόγησης με την μητρική της. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο οίκος αξιολογεί την Alpha Bank με Caa2 και αρνητικό outlook.
Όπως εξηγεί ο οίκος, το outlook της Emporiki Bank είναι αρνητικό, καθώς αντανακλά τους κινδύνους που ελλοχεύουν:
- από τη δραστηριοποίηση της τράπεζας στο δυσμενές λειτουργικό ελληνικό περιβάλλον
- από την πιθανότητα περαιτέρω επιδείνωσης της θέσης της τράπεζας
Ο οίκος στην εν λόγω έκθεσή του αναγνωρίζει την ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Emporiki Bank στη - μετά την απορρόφησή της από την Alpha Bank - εποχή.
Τι θα μπορούσε να πυροδοτήσει την υποβάθμιση της αξιολόγησης της Emporiki Bank
- Τυχόν ένδειξη για περαιτέρω επιδείνωση της θέσης της τράπεζας, λόγω της βαθιάς και συνεχιζόμενης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.
Τι θα μπορούσε να πυροδοτήσει την αναβάθμιση της Emporiki Bank
- Όπως αποδεικνύεται από το αρνητικό outlook, o oίκος θεωρεί ότι η πιθανότητα αναβάθμισης της αξιολόγησης της τράπεζας βραχυπρόθεσμα δεν είναι πιθανή.

Αναλυτικά οι αξιολογήσεις που δίδει στην Emporiki Bank η Μοοdy's:

Emporiki Bank of Greece και Emporiki Group Finance plc:

- Deposit ratings affirmed at Caa2/NP
- Long-term senior unsecured debt rating affirmed at Caa2
- BFSR affirmed at E, equivalent to a BCA of caa3


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης