Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Δεν υπάρχουν λεφτά για τις εφημερίδες - Οι τράπεζες κλείνουν σιγά - σιγά τις στρόφιγγες

Δεν υπάρχουν λεφτά για τις εφημερίδες - Οι τράπεζες κλείνουν σιγά - σιγά τις στρόφιγγες
Πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζουν τα ισχυρά εκδοτικά συγκροτήματα
Πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζουν τα ισχυρά εκδοτικά συγκροτήματα αν κρίνουμε από τις καθυστερήσεις πληρωμών προς τους εργαζόμενους.
Στο ΔΟΛ , φαίνεται ότι τα χρήματα για τη μισθοδοσία συγκεντρώνονται με αρκετή δυσκολία.
Οι πληροφορίες λένε ότι μόνο το δώρο του Πάσχα θα καταβάλει ο Οργανισμός, το οποίο να σημειωθεί πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δημοσιογράφων και του διοικητικού προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί για το μήνα Μάρτιο ενώ κανένας δεν μπορεί να δώσει διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθεί ο μισθός του Απριλίου.
Οι εργαζόμενοι κρατούν χαμηλούς τόνους διότι γνωρίζουν ή καλύτερα κατανοούν τις δυσκολίες!
Την ίδια στιγμή στο συγκρότημα του Μπόμπολα, οι καταβολές της μισθοδοσίας, εμφανίζουν μια χρονική καθυστέρηση που φθάνει τον ενάμισι μήνα.
Τον Απρίλιο θα τους δοθεί η εξόφληση του Φεβρουαρίου και του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου.
Το δώρο του Πάσχα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των υπαλλήλων τη Μεγάλη Πέμπτη, διότι η μη καταβολή του δώρου του Πάσχα έχει ποινικές κυρώσεις.
Ωστόσο θα ήταν άδικο να μη καταγραφεί ότι αρκετά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δίνουν μόνο υποσχέσεις για πληρωμές και τίποτε περισσότερο και τα καθυστερούμενα ξεκινούν από τους 3μήνες και φθάνουν τους 6 μήνες.
Οι συνθήκες ίσως γίνουν χειρότερες ειδικά για τα μεγάλα συγκρότημα, εξαιτίας των υπέρογκων δανείων που έχουν στις τράπεζες.
Το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον πλήττει και τις νέες προσπάθειες έκδοσης εντύπων όπως είναι η εφημερίδα Παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη.
Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας προχώρησαν πρόσφατα σε απολύσεις 30 δημοσιογράφων με το αιτιολογικό της μείωσης του κόστους της έκδοσης.
Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις θα διαδραματίσει και η έρευνα του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα Γαληνού Μπρη , ο οποίος μαζεύει στοιχεία για τον τραπεζικό δανεισμό των επιχειρήσεων ΜΜΕ.
Να σημειωθεί ότι το bankingnews.gr κλήθηκε να δώσει γραπτή κατάθεση λόγω των δημοσιευμάτων που έχει κάνει για τα δάνεια των ΜΜΕ.
Ο τίτλος του δημοσιεύματος ανέφερε ότι τρείς οικογένειες έλαβαν 722 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες.
Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι μόνο για τις επιχειρήσεις που πήραν δάνεια αλλά και για τις τράπεζες που τα έδωσαν και κάτω από τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολη η αποπληρωμή τους.
Η κρίση στο Τύπο προκάλεσε την κατακόρυφη πτώση των εσόδων εξαιτίας της χαμηλής κυκλοφορίας των εφημερίδων και της διαφημιστικής δαπάνης.
Πάντως οι ισχυροί του έντυπου Τύπου και των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να κατανοήσουν ότι ήρθε η στιγμή να αποφασίσουν για το μέλλον των επιχειρήσεων τους.
Ο τρόπος είναι απλός να βάλουν χρήματα μέσα από γενναίες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Η συνήθης πρακτική, μας δίνει η τράπεζα λεφτά για να παραμένουν εν λειτουργία τα δικά τους μαγαζιά όπως λένε υψηλά κυβερνητικά στελέχη έφθασε στο τέλος της.
Η έρευνα του οικονομικού Εισαγγελέα Γαληνού Μπρή θα έχει γρήγορα αποτελέσματα καθώς έχει κατανοήσει το θέμα και πολύ σύντομα όλα θα έρθουν στο φως.
Σημαντικές πληροφορίες αναμένεται να δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς είναι η εποπτεύουσα Αρχή του τραπεζικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης