Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η Κυβέρνηση χωρίς… Πύργο Ελέγχου για την Πανδημία

Η Κυβέρνηση χωρίς… Πύργο Ελέγχου για την Πανδημία
Το αλαλούμ των δηλώσεων αναφορικά με το χρόνο που το λιανεμπόριο θα σηκώσει τα ρολά βγάζει έναν λογαριασμό σε βάρος της κυβέρνησης όπως ήδη εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις.

«Stop immediately» Σταματήστε Αμέσως.
Είναι μία από τις πολλές εντολές που έχει ο Πύργος Ελέγχου να διαβιβάσει στον κυβερνήτη ενός αεροσκάφους με σκοπό να ματαιώσει μια προγραμματισμένη απογείωση.
Νομίζω ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς σημείο με τη μόνη διαφορά ότι βρίσκεται τόσο στον «Πύργο Ελέγχου» όσο και στη θέση του κυβερνήτη του αεροσκάφους.
Το δίλημμα είναι ολοφάνερο.
Από τη μία θέλει να «απογειώσει» την οικονομία και να επιστρέψει η αγορά στη φυσιολογική της ζωής και από την άλλη διαπιστώνει ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν επιτρέπει το άνοιγμα της αγοράς, των σχολείων και όλων των δραστηριοτήτων της οικονομικής ζωής.
Μέχρι σήμερα όμως έχει επιλέξει το ρόλο του ελεγκτή στον Πύργο Ελέγχου και την ίδια στιγμή δίνει ελπίδες για άνοιγμα της αγοράς από τις αρχές Μαρτίου.
Από τη μία πλευρά διατηρεί τα στάνταρ ασφαλείας σε υψηλό επίπεδο και από την άλλη δημιουργεί προσδοκίες στους επαγγελματίες ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα το συντομότερο δυνατό.
Το κυβερνητικό επιτελείο ότι κερδίζει από το ρόλο του στον «Πύργο Ελέγχου» το χάνει από την πλευρά του «κυβερνήτη» που επιθυμεί να ικανοποιήσει την ανάγκη για το άνοιγμα της οικονομίας.
Το αλαλούμ των δηλώσεων αναφορικά με το χρόνο που το λιανεμπόριο θα σηκώσει τα ρολά βγάζει έναν λογαριασμό σε βάρος της κυβέρνησης όπως ήδη εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις.
Η κυβέρνηση έβαλε δυο καρπούζια σε μία μασχάλη ανατρέποντας την καλή εικόνα που είχε διαμορφώσει στην εκκίνηση της πανδημίας και το κυριότερο αρχίζει να χάνεται ο ρόλος του Θεματοφύλακα της ανθρώπινης ζωής. Όταν το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει φτάσει στα όρια του και υπάρχει λίστα αναμονής για μια ΜΕΘ είναι «εγκληματικό» να καλλιεργούνται προσδοκίες στην αγορά.
Η κυβέρνηση πρέπει να επανέλθει ταχύτατα σε μία γραμμή διότι σε άλλη περίπτωση θα πληρώσει τίμημα για όσα θετικά έπραξε ως διαχειριστής της πανδημικής κρίσης.
Ο κοινός νους κι ο απλός άνθρωπος δεν επιθυμεί μετά από ένα χρόνο να αναλάβει το ρίσκο να επαναλειτουργήσει η οικονομία όταν το ΕΣΥ έχει γονατίσει και δεν είναι σε θέση να προσφέρει στους πάσχοντες την περίθαλψη στον κάθε ασθενή.
Όταν ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει ανέλθει σε 7945 και τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 250.000 οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη χαλάρωση ως επίσημη κυβερνητική γραμμή.
Το γεγονός ότι οι πολίτες κουράστηκαν και εξαντλήθηκε η υπομονή της με τα μέτρα δεν δικαιολογεί την κυβέρνηση να ακολουθήσει ως ένας δάσκαλος που θέλει να κάνει το χατίρι των μαθητών να μην κάνουν μάθημα.
Ο λογαριασμός είναι σαφές ότι θα αποσταλεί στην κυβέρνηση αλλά είναι σκόπιμο το κυβερνητικό επιτελείο να διατηρήσει το ρόλο του θεματοφύλακα της ανθρώπινης ζωής.
Είναι προτιμότερο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να ανανεώσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου παρά να δώσει την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να αναζητήσει έναν νέο κυβερνητικό κόμμα και πρωθυπουργό.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης