Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Όχι δεν είναι δικαίωμα σου να κάνεις ό,τι θέλεις

Όχι δεν είναι δικαίωμα σου να κάνεις ό,τι θέλεις
Είναι να απορείς ειλικρινά στο τέλος της ημέρας ποιος είναι εν τέλει το μεγαλύτερο ζώο στην εποχή μας....

Της Ελένης Τσιάβο

Μια άκρως εξοργιστική είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου που καταφθάνει από τα επίσημα στοιχεία των φιλοζωικών σωματείων.
Τέσσερα στα 10 σκυλιά όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας «επεστράφησαν» πίσω στα καταφύγια.
Τι πάει να πει ο όρος επεστράφησαν;
Ο κοινός ανθρώπινος νους δεν χωρά αυτή τη συμπεριφορά.
Πως μπορείς να λάβεις την απόφαση να πας πίσω το ζωάκι αυτό που συνήθισε τη δική σου συντροφιά, τη δική σου παρουσία; Ή ακόμα χειρότερα να το πετάξεις ανήμπορο στο δρόμο;
Πως μπορείς μετά από 7-8 μήνες λες και είναι ψώνια από το σουπερ μάρκετ της γειτονιάς σου, επειδή πλέον έληξε η καραντίνα να καταδικάζεις ψυχολογικά (ξανά) το άτυχο αυτό ζωντανό σε μια νέα πραγματικότητα;

Συντροφιά στην καραντίνα

Με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά και τα παιδιά στο σπίτι, η ζήτηση ενός κουταβιού αυξήθηκε ραγδαία. Μάλιστα, τις πρώτες ημέρες της καραντίνας, τα αιτήματα υιοθεσίας σε μια φιλοζωική οργάνωση, ισοδυναμούσαν με το σύνολο των αιτημάτων ενός έτους.
Δυστυχώς όμως κανείς δεν σκέφτηκε το μετά: Μετά την καραντίνα. Μετά την τηλεργασία και την πολύωρη παραμονή εντός των σπιτιών.
Τι θα γίνει με αυτή τη ψυχή που απαιτεί φροντίδα, αγάπη και ίση αντιμετώπιση με εκείνη που ζητάς εσύ από τους γύρω σου.
Συμπεριφορά όπως θα φερόσουν σε έναν δικό σου άνθρωπο. Διότι μιλάμε για ένα πλάσμα που αξίζει τα καλύτερα και όχι να ακολουθεί τα δικά σου καπρίτσια, τη μόδα ή επειδή θέλεις να λάβεις υπερ... αρκετά likes από τη φωτογραφία που θα ανεβάσεις στο Instagram για να δείξεις ότι είσαι φιλόζωος.
Η υιοθεσία ενός ζώου απαιτεί μια υπεύθυνη και συνειδητή απόφαση και όχι να καλύψει τα δικά σου κενά ή την προσωρινή σου μοναξιά.
Έλα για λίγο στη θέση του ή μάλλον σκέψου αυτά τα δύο μάτια που δεν χρειάζονται μιλιά για να εκφραστούν καθώς τα λένε όλα και ας μην μπορούν να συνεννοηθούν.
Sad-Dog-on-Hardwood-Floor.jpg
Είναι να απορείς ειλικρινά στο τέλος της ημέρας ποιος είναι εν τέλει το μεγαλύτερο ζώο στην εποχή μας....

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης