Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι πυροσβέστες της Στρογγυλής Τραπέζης

Οι πυροσβέστες της Στρογγυλής Τραπέζης
Η κλιματική αλλαγή και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα απαιτούν ένα Πυροσβεστικό Σώμα ο οποίο θα αναλαμβάνει την ευθύνη
Η εποχή των ηρώων πέρασε ανεπιστρεπτί για το Πυροσβεστικό Σώμα όταν από τις τάξεις του έχει περάσει ο Παναγιώτης Φούρλας, που τον …κυνηγούσε ο κίνδυνος επί 37 ολόκληρα χρόνια.
Το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται νέες δομές και κυρίως μια ηγεσία που θα δίνει πριν από όλα ένα ρεαλιστικό σχέδιο αντιμετώπισης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Η κλιματική αλλαγή και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα απαιτούν ένα Πυροσβεστικό Σώμα ο οποίο θα αναλαμβάνει την ευθύνη για όσα κάνει και όσα δεν κάνει.

Η ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πριν την ανάληψη των καθηκόντων της θα πρέπει να υποβάλλει τα σχέδια όπως και τα μέσα που διαθέτει για να αντιμετωπίσει τους επερχόμενους κινδύνους στους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων.
Η παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που μιλά για όσα δεν κατανοεί έχει περάσει στο παρελθόν.
Το απαιτητικό μέλλον δεν χρειάζεται κανέναν υπουργό που θεωρεί μαγαζάκι του την Πυροσβεστική και έχει ως υποτακτικούς τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να γράψει στο ενεργητικό της μία μεταρρύθμιση που θα απαντά στο μέλλον.
Η σημερινή Ελληνική Αστυνομία ήταν έργο της πρώτης θητείας του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου βάζοντας ένα τέλος στη Ελληνική Χωροφυλακή.
Δεν θα χαθούμε στο παρελθόν αλλά η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει υποχρέωση απέναντι στο μέλλον να αλλάξει δομές και αντιλήψεις που την έθρεψαν και την διατηρούν ακόμη στο πολιτικό προσκήνιο.
Ο χρόνος είναι αμείλικτός και όσο δεν εμφανίζεται ένα σχέδιο κατά των πυρκαγιών που θα αξιοποιεί πολίτες που θέλουν να σώσουν ότι τους ανήκει τα πράγματα θα δυσκολεύουν.
Η ελληνική αντίληψη που λέει ότι μπορεί να έχει κατοικία μέσα στα πεύκα και να απαιτεί ένα αεροπλάνο να σβήσει τη φωτιά στα γύρω πεύκα και το σπίτι του, πρέπει να επαναξιολογηθεί ή Δώστε τους τα Μέσα να προστατεύσει το σπίτι του και την περιοχή του.
Το φονικό Μάτι είναι πίσω μας αλλά κανένας δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα το βρούμε μπροστά μας.
Η τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας να απομακρύνει τους πολίτες από τα σπίτια τους είναι μία αποκάλυψη ότι ο κρατικός μηχανισμός κινείται χωρίς κάποιο χειροπιαστό σχέδιο.
Οι πολίτες είναι κρίσιμος κρίκος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς διότι ξέρουν την περιοχή και μπορούν να συνδράμουν την Πυροσβεστική.
Η πρόσφατη εικόνα που βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα με τη φωτιά να κυνηγάει το όχημα της Πυροσβεστικής και το προσωπικό να τρέχει να σωθεί μόνο απογοήτευση προκαλούν για την κατανομή των μονάδων όπως και τις βασικές ελλείψεις στον συντονισμό της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Οι νέες συνθήκες δεν θέλουν υποτακτικούς αρχηγούς στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Η κοινωνία πρέπει να μάθει τις αδυναμίες του μηχανισμού που έχει αναλάβει να τον προστατεύσει για να τον ενισχύσει εκεί που πονάει.
Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει ο σημερινός μηχανισμός που θέλει την Πυροσβεστική των υποτακτικών αρχηγών και των ηρωικών πυροσβεστών είναι ένα νέο μοντέλο επιλογής της εκάστοτε ηγεσίας που θα εγκρίνεται από τη Βουλή των Ελλήνων.
Αλλιώς το Πυροσβεστικό Σώμα θα παραμένει ως ένας κυβερνητικός ιππότης της στρογγυλής τραπέζης της εξουσίας ενώ η χώρα θα καίγεται και κυρίως θα απομακρύνεται από την κοινωνία. Η απόφαση είναι δική Τους αλλά το μέλλον είναι των παιδιών Μας!

Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης