Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κυρία Ιngeborg Βeugel, μία φορά δεν κάναμε pushback και το πληρώναμε 400 χρόνια…

Κυρία Ιngeborg Βeugel, μία φορά δεν κάναμε pushback και το πληρώναμε 400 χρόνια…
Μία φορά δεν κάναμε pushback και το πληρώσαμε με 400 χρόνια

Καλώς ή κακώς, οι Έλληνες, ως λαός, ανέκαθεν ήταν ή ήθελαν να θεωρούνται φιλόξενοι.
Μπορεί να μας διακρίνουν χίλια δυο κακά, ωστόσο δύσκολα θα ακούσεις στο εξωτερικό ότι οι Έλληνες είναι στερεοτυπικά μη φιλόξενοι.
Και δεν είναι κακό να επανέλθουμε έστω και για λίγο στα χιλιοειπωμένα σλόγκαν, για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι, ότι η «ξενία» είναι έννοια αρχαία ελληνική που συνδέεται με τη γενναιοδωρία και την ευγένεια που δείχνεται σε όσους ταξιδιώτες απέχουν πολύ από το σπίτι.
Τα δε τελετουργικά της φιλοξενίας δημιούργησαν και εξέφρασαν μια αμοιβαία σχέση μεταξύ φιλοξενούμενου και οικοδεσπότη, που εκφράζεται τόσο σε υλικά οφέλη (όπως η παροχή δώρων σε κάθε μέρος) όσο και σε μη υλικά (όπως προστασία και στέγη).
Επίσης, ο Έλληνας θεός Δίας είναι μερικές φορές γνωστός ως Ξένιος Δίας στο ρόλο του ως προστάτη των προσκεκλημένων.
Έτσι ενσωμάτωνε την θρησκευτική υποχρέωση φιλοξενίας των ταξιδιωτών.
Αν μη τι άλλο, η ξενία είναι λόγω των μεταναστευτικών ροών πιο επίκαιρη παρά ποτέ.
Μεσολάβησε δε τις προηγούμενες ημέρες η αμφισβήτησή της από Ολλανδή δημοσιογράφο, η οποία μίλησε για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων (;) αιτούντων άσυλο.
Την Ολλανδή, μόνιμη κάτοικο Ύδρας, που απολαμβάνει συνοδεία νεαρού Αφγανού, ο οποίος μένει παρανόμως στη χώρα, την ελληνική φιλοξενία, κατά πατροπαράδοτα ειωθότα, έσπευσαν να συνδράμουν οι συνήθεις «ύποπτοι» της… προοδευτικής αριστεράς, οι οποίοι έκαναν λόγο για παράνομα Pushbacks.
Εν προκειμένω λοιπόν καλό θα ήταν να αναφερθούμε στη λέξη pushbacks, που έφτασαν στις ημέρες μας να σημαίνουν διαρκή ανθρωπιστικά «εγκλήματα» που εκτυλίσσονται στη χώρα μας.
Αν ενθυμούμαι καλώς, pushbacks ήταν αυτό που οι Έλληνες έκαναν στους Πέρσες, στους Γαλάτες, στους Αβάρους, στους Βούλγαρους, στους Ιταλούς, στους Γερμανούς… και σε άλλους πολλούς.
Μία δε φορά δεν κάναμε pushback και το πληρώσαμε με 400 χρόνια
Και ας το θυμούνται αυτό οι υπερασπιστές των μεταναστών, παράτυπων ή λαθραίων, που τεκμηριώνουν αληθώς ή μη την «παρανομία» των ελληνικών αρχών να προσπαθήσουν να ελέγξουν τα σύνορα της χώρας.
Μακάρι, βέβαια, να έδειχναν την ίδια ευαισθησία στoυς δεκάδες γηγενείς-θύματα μη «επαναπροωθηθέντων».
Αλλά, όπως είπε και ο Καβάφης…

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.

Για τις ΜΚΟ μας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης