Απόψεις - Άρθρα

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη και οι προσδοκίες για τη μεγάλη παράταξη

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη και οι προσδοκίες για τη μεγάλη παράταξη
Οι πολίτες θέλουν την ύπαρξη του ΚΙΝΑΛ ως κεντροαριστερό χώρο
Σχετικά Άρθρα
Του Αντώνη Βασιλόπουλου

Η ανάγκη της ανανέωσης με πρόσωπα άφθαρτα στην εσωτερική πολιτική της χώρας, υπερίσχυσαν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και οδήγησαν στην ήττα τους άλλα δύο φαβορί, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Η συμμετοχή στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις έδειξε ξεκάθαρα ότι οι πολίτες θέλουν την ύπαρξη του ΚΙΝΑΛ ως κεντροαριστερό χώρο, καθώς ούτε η μία πλευρά (κυβερνητική), ούτε η άλλη κατάφεραν να τον ενσωματώσουν.

Νεότερος απο τον Γ. Τσίπρα

Η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη εκφράζει το νέο, το άφθαρτο και κυρίως αποτελεί την προμετωπίδα απέναντι στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθότι νεότερος του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει ελπίδες και μπορεί να κινηθεί καλύτερα ως προς την προσέλκυση νέων ανθρώπων και νέων ψηφοφόρων σε ένα κόμμα που μετρά 47 χρόνια ζωής.
Καθοριστικό ρόλο στην διεύρυνση της ήττας, έπαιξαν τα επικοινωνιακά λάθη που έγιναν στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, με το σήκωμα των τόνων.
Λάθη που απέχουν παρασάγγας από το προφίλ και την ευγένεια του Γ. Παπανδρέου:

Τα δύο λάθη 

Το πρώτο λάθος σχετίζεται με το 4-3-2 στην συγκυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά, όπου ο κ. Ανδρουλάκης δεν είχε εκλεγεί ακόμα γραμματέας του Κόμματος, ώστε να συμμετέχει σε διαβουλεύσεις διαμοιρασμού της εξουσίας.
Το δεύτερο λάθος σχετίζεται με τα περί νοθείας στον 1ο γύρο, τα οποία κι αν έγιναν, που δεν πιστοποιήθηκαν από την επιτροπή, δεν αλλοίωσαν το αποτέλεσμα.
Απλά είχαν να κάνουν με ψηφοφόρους που δεν πλήρωσαν τα εκλογικά έξοδα των 3 ευρώ.

Η πολιτική αλλαγή

Η εκλογή Ανδρουλάκη ανεβάζει τον πήχη για τη δημιουργία του μεγάλου ΠΑΣΟΚ και τα φώτα θα είναι στραμμένα στις αλλαγές που θα οικοδομήσει, αλλά και στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Όπως έδειξε και στη δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου, και στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, απ΄αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι.
Υπάρχουν όμως πολιτικοί που ευελπιστούν να τηρήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, να συσπειρώσουν τους πολίτες - όπως έκανε με μεγάλη επιτυχία η Φώφη Γεννηματά-και να φέρουν την ουσιαστική, πολιτική αλλαγή στο άθλιο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Οψόμεθα ες Φιλίππους....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης