Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι υπουργοί για το ρεύμα και την ακρίβεια να ρωτήσουν τις γυναίκες τους που έχουν το ταμείο

Οι υπουργοί για το ρεύμα και την ακρίβεια να ρωτήσουν τις γυναίκες τους που έχουν το ταμείο
Πώς να εξηγηθεί ότι η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης δεν περνά την πόρτα των νοικοκυριών

Όπως όλα δείχνουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης προς τα νοικοκυριά, για τον περιορισμό της έντασης από τις υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων του ρεύματος, δεν φτάνουν στα σπίτια των υπουργών.
Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης δεν περνά την πόρτα των νοικοκυριών.
Στα σπίτια των υπουργών δεν έρχονται λογαριασμοί ρεύματος ;
Μήπως η εξήγηση για την αδυναμία να κατανοήσουν τι πληρώνουν τα νοικοκυριά σε ρεύμα, οι υπουργοί έχουν εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά και δίνουν το ρεύμα στη ΔΕΗ ή σε άλλο πάροχο, στη συνέχεια κάνουν λογαριασμό τι έδωσαν σε αξία παραγόμενης ενέργειας και τις ποσότητες που κατανάλωσε σε ρεύμα το σπίτι του υπουργού, πριν βγει ο λογαριασμός ;Βέβαια για τα νοικοκυριά των υπουργών έρχεται η κρατική επιδότηση με το τελικό λογαριασμό για την εξόφληση του να χρειάζονται μόλις 10 και 20 ευρώ το μήνα ακόμη και να είναι πιστωτικός.
Αν συντρέχουν οι παραπάνω συνθήκες ακόμη και η γυναίκα του υπουργού που έχει το ταμείο σίγουρα θα έχει σκεφτεί να πει σε οικογενειακή μάζωξη, ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τους άλλους που φωνάζουν για τα τιμολόγια ρεύματος!
Αφού δεν το λέει ο υπουργός θα το πει η γυναίκα του!
Πόσο δύσκολο είναι να ειπωθεί δημόσια ότι και ο οικογενειακός προϋπολογισμός του υπουργού παρότι γεμίζει από τη βουλευτική αποζημίωση, η οποία είναι αυτή που όλοι γνωρίζουμε και είναι σε θέση να καλύπτει με το παραπάνω τα λειτουργικά έξοδα της οικογένειας δεν φτάνει γι όλα.
Όμως το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια, στα καθημερινά ψώνια, θα έχει χτυπήσει τουλάχιστον το ρυθμό αποταμίευσης, ο οποίος θα έχει μειωθεί σημαντικά έως δραματικά το 2021 σε σχέση με το 2020.
Για την πλειονότητα των νοικοκυριών ο οικογενειακός προϋπολογισμός εξανεμίζεται από την τρίτη εβδομάδα του μήνα από την ημέρα πληρωμής ενώ δεν υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα.
Τα στελέχη της κυβέρνησης που διαμορφώνουν την οικονομική πολιτική για τα εκατομμύρια των νοικοκυριών καλό θα είναι κάθε οικονομικό μέτρο να αξιολογείται από τις συζύγους τους που κρατούν το σπίτι, το ταμείο και τα παιδιά τους. Οι γυναίκες ξέρουν καλύτερα τις ανάγκες του νοικοκυριού και βγάζουν στο πι και φι διαρθρωτικά μέτρα για να μη πέσει έξω.
Να θυμίσουμε ότι η Μπέτυ Μπαζιάνα σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (ΑΝ) είχε κατανοήσει τι φόρους είχε προσθέσει ο σύζυγός της , στα εκατομμύρια των φορολογουμένων θα τον είχε γλιτώσει από πολλά δεινά .
Αλλά όταν πήρε την απόφαση να μιλήσει είπε όπως όλοι θυμόμαστε, ότι έχουν την κυβέρνηση όχι την εξουσία.
Όσο για τα δάκρυα της Περιστέρας στο δημοψήφισμα, ευτυχώς που δεν έκλαψε ο ελληνικός λαός παρότι ξέρει από πόνο, δάκρυα και αίμα.
Εν κατακλείδι καλές οι δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση την οικονομία, αλλά για καλό και για κακό να έχει το νου της διότι οι δημοσκόποι αντέχουν τις ήττες.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης