Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πως ο Αλέξης Τσίπρας κάνει delete τις δημοσκοπήσεις (!)

Πως ο Αλέξης Τσίπρας κάνει delete τις δημοσκοπήσεις (!)
Αίσθηση προκαλεί και η δήλωση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN που είπε ότι δεν θέλει εθνικές εκλογές στην παρούσα φάση.

Θα ήταν ευχής έργον ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σηκώσει το γάντι και η χώρα να οδηγηθεί σε Εθνικές Εκλογές.
Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξης Τσίπρας κατά της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφήνει ένα σημαντικό κέρδος για την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Πρόκειται για τα δημοσκοπικά ευρήματα και τις μεγάλες διαφορές που καταγράφει το κυβερνητικό κόμμα σε σχέση με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενώ η δυναμική του ΚΙΝΑΛ που να σημειωθεί καταρρίπτει το ένα με το άλλο δημοσκοπικό εύρημα.
Ωστόσο τα ευρήματα για τους δύο νικητές των δημοσκοπήσεων (Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ) δεν φαίνεται ότι θέλουν να τα αξιοποιήσουν ενώ ο μεγάλος χαμένος όπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θέλει εδώ τώρα την εθνική δημοσκόπηση που είναι οι εθνικές εκλογές.

Το ΚΙΝΑΛ δεν θέλει εθνικές εκλογές

Αίσθηση προκαλεί και η δήλωση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN μιλώντας στην κα Πόπη Τσαπανίδου, που είπε ότι δεν θέλει εθνικές εκλογές στην παρούσα φάση.
Να σημειωθεί ότι έκανε πολλές προσπάθειες η παρουσιάστρια του δελτίου για να εκμαιεύσει μια δήλωση.
Είναι γνωστά τα εκλογικά πειράγματα με περιεχόμενο που λένε «ότι βιάζεται η γαλοπούλα να έρθουν τα Χριστούγεννα ή βιάζεται το αρνί να έρθει το Πάσχα.
Βέβαια οι μόνοι που δεν θέλουν εθνικές εκλογές είναι δημοσκόποι και οι εταιρείες ερευνών διότι θα χαθεί τζίρος εκατομμυρίων ευρώ και κυρίως θα πάψουν έστω και προσωρινά να είναι χρήσιμοι αφού θα έχει μιλήσει ο ελληνικός λαός.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην πράξη ακυρώνει τις δημοσκοπήσεις με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε.
Δείχνει ότι δεν φοβάται την λαϊκή ετυμηγορία και προκαλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει τη μεγάλη απόφαση.
Το πιθανότερο σενάριο είναι να μην περάσει η πρόταση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών ή να επαναλάβει ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Γιατί λοιπόν βιάζεται ο Αλέξης Τσίπρας.
Και τι είναι αυτό που τον κάνει να θέλει να αποδείξει στην πράξη ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι το κόμμα του βρίσκεται στον προθάλαμο της διακυβέρνησης της χώρας και όχι αυτό που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις;

Γιατί αναλαμβάνει αυτό το πολιτικό ρίσκο;

Είναι προφανές ότι το σενάριο αυτό δεν έχει βάση για τα κυβερνητικά στελέχη που διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις όταν μάλιστα η Νέα Δημοκρατία στη δεύτερη κάλπη διεκδικεί την αυτοδυναμία με αξιώσεις.
Ωστόσο θα ήταν προτιμότερο για την ελληνική οικονομία να φύγει ο σκόπελος των εθνικών εκλογών και η νέα κυβέρνηση να έχει μπροστά της μία καθαρή τετραετία για να υλοποιήσει το έργο της.
Πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι το εκλογικό έτος 2023 δεν θα είναι εύκολο για την κυβέρνηση αφού θα πρέπει να έχουν μαζευτεί αρκετά τα δημοσιονομικά ανοίγματα που προκάλεσε η πανδημία.
Άρα το 2022 θα είναι έτος εκλογικό.
Έχει σημασία αν θα γίνουν το Σεπτέμβριο ή τον Φεβρουάριο που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας;
Τι φοβίζει την κυβερνητική πλειοψηφία να αποδεχθεί την πρόσκληση και να προσδιορίσει τουλάχιστον το χρόνο των εθνικών εκλογών;
Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει ότι δεν φοβάται τις εθνικές εκλογές και κυρίως δεν πιστεύει στις δημοσκοπήσεις.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης