Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών και τη δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης

Η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών και τη δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης
Διογκώνεται το κύμα δυσαρέσκειας των πολιτών κατά της κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωπη με ένα διογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας των πολιτών για την έξαρση του πληθωρισμού, για την ακρίβεια βρίσκεται η κυβέρνηση.
Η διαχείριση αυτού του μείζονος προβλήματος εκ μέρους της κυβέρνησης εδώ και μήνες είναι κάκιστη.
Το BN ήδη από τον Φεβρουάριο προειδοποιούσε για το πληθωρισμό: «Ένταση των πληθωριστικών πιέσεων τους επόμενους μήνες προοιωνίζεται η μεγάλη αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες για την βιομηχανία (…) Με το κόστος της ενέργειας να έχει εκτοξευθεί θεωρείται μαθηματικά βέβαιο ότι η νέα σημαντική άνοδος του συνολικού κόστους παραγωγής της ελληνικής μεταποίησης θα «περάσει» στις λιανικές τιμές. Οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις θα συντηρούν το κύμα ακρίβειας».
Όμως, κορυφαίοι υπουργοί έπαιρναν σβάρνα τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και ισχυρίζονταν ότι η άνοδος του πληθωρισμού είναι ένα παροδικό φαινόμενο, ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα εξασθενήσουν προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου.
Διαψεύστηκαν οικτρά.
Και οι πληθωριστικές πιέσεις εντάθηκαν και η ακρίβεια με οδυνηρό τρόπο επιδρά στα νοικοκυριά.
Και η αποκλιμάκωση δεν είναι ορατή… για το… ορατό μέλλον…
Όμως οι κυβερνητικοί έκαναν και ένα ακόμη λάθος: Διατυμπάνιζαν – μέχρι να διαψευστούν - ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα αποδυναμωθούν.
Όμως άλλο είναι ο πληθωρισμός και άλλο η ακρίβεια η οποία συναρτάται με το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών…

Καίει και το ρεύμα...

Οι τιμές στην ενέργεια που βρίσκονται στα ύψη και ροκανίζουν μεγάλο μέρος από το εισόδημα σε συνδυασμό με την αύξηση τιμών ειδικά στα τρόφιμα έχουν δημιουργήσει έντονα αρνητικό κλίμα – για την κυβέρνηση.
Οι προσεχείς ανακοινώσεις για επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα μάλλον θα απαλύνουν τις διαμαρτυρίες.
Ωστόσο αυτό πλέον δεν αρκεί για να αναστρέψει ολοκληρωτικά την κατάσταση… με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της κυβέρνησης…

Ανδρέας Πετσίνης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης