Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, αναδεικνύουν την πολιτική δυστοπία, αυξάνεται ο κίνδυνος ακυβερνησίας το 2023

Οι παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, αναδεικνύουν την πολιτική δυστοπία, αυξάνεται ο κίνδυνος ακυβερνησίας το 2023
Στην προσπάθεια να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρουλάκη…ουσιαστικά μηδενίζουν την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και εγείρεται μείζονος σημασίας πολιτικό ζήτημα, το πολιτικό ρίσκο αυξάνεται κατακόρυφα

Οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων στην Ελλάδα επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας επί Κυριάκου Μητσοτάκη και οι συνεπακόλουθες παραιτήσεις του έμπιστου συνεργάτη του πρωθυπουργού και συγγενή Δημητριάδη αλλά και του επικεφαλής της ΕΥΠ Κοντολέων αποτελούν χωρίς καμία αμφιβολία μείζονος σημασίας πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο.
Πολιτικό σκάνδαλο είναι γιατί οι παρακολουθήσεις πολιτικών είναι ανεπίτρεπτες, νομικά κολάσιμες και συνταγματικά παράνομες.
Αναδεικνύουν τον ζόφο του συστήματος και όσων ασκούν εξουσία.
Οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων αποτελεί μια σάπια πολιτική πράξη που δεν έχει καμία δικαιολογία.
Είναι όμως και ηθικό σκάνδαλο καθώς έρχεται να αποδείξει ότι όσοι βρίσκονται στην εξουσία είναι μια από τα ίδια… επιλέγουν ποταπές πράξεις για να ελέγξουν το σύστημα και να διαμορφώσουν την ατζέντα… οι παρακολουθήσεις έρχονται να αποδείξουν ότι τελικά η δυστοπία στην Ελλάδα κυριαρχεί…

Η στοχοποίηση Ανδρουλάκη θα είναι πολιτικό λάθος του Μητσοτάκη…

Φαίνεται ότι με βάση τις διαρροές σκόπιμες ή μη, ο στόχος των παρακολουθήσεων είναι ο Ανδρουλάκης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Μάλιστα κάποιοι αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί στοιχεία για ορισμένες συμπεριφορές του Ανδρουλάκη ως προς μέλη της οικογένειας του, ορισμένα προσωπικά ζητήματα.
Η προσέγγιση αυτή είναι λάθος.
Όχι γιατί δεν δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις, ούτε νομικά, ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά, ούτε συνταγματικά αλλά γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τις υπαρκτές παρακολουθήσεις για να πλήξει τον Ανδρουλάκη.
Ο στόχος ήταν η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το υλικό των παρακολουθήσεων και κατά την προεκλογική περίοδο να φέρουν στο φως ορισμένα στοιχεία για τον Ανδρουλάκη ώστε να συρρικνώσουν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Η πολιτική αυτή τακτική είναι πολιτική αθλιότητα, ανήθικη πράξη, ποταπή και δεν δικαιολογείται…
Ο κίνδυνος όμως που διατρέχει ο Μητσοτάκης είναι

1)Να υποστεί τις πολιτικές συνέπειες των παρακολουθήσεων σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα, οι παρακολουθήσεις είναι μείζονος σημασίας πολιτικό σκάνδαλο.

2)Στην προσπάθεια να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ και να το συρρικνώσουν, η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης να έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

3)Στην προσπάθεια να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρουλάκη… να δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς η δημοσκοπική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ οφείλεται κυρίως σε διαρροές ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να οδηγήσει σε δημοσκοπική άνοδο τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στάσιμος…

4) Στην προσπάθεια να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρουλάκη…ουσιαστικά μηδενίζουν την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και εγείρεται μείζονος σημασίας πολιτικό ζήτημα, το πολιτικό ρίσκο αυξάνεται κατακόρυφα.
Μήπως έχει υποτιμηθεί ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα;
Η έλλειψη αυτοδυναμίας μήπως οδηγούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως και κάποιο άλλο κόμμα σε κυβέρνηση κεντροαριστεράς στην Ελλάδα εξέλιξη που θα αποτελούσε προσωπική πολιτική ήττα για τον Μητσοτάκη;

5) Στην προσπάθεια να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ…μήπως πολώνεται επικίνδυνα το πολιτικό κλίμα και μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να γυρίσει εις βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίστηκε τεράστιο όγκο προβλημάτων και μπαράζ κρίσεων που είχαν διεθνή χαρακτήρα.
Ο Μητσοτάκης άντεξε δημοσκοπικά γιατί μέρος της κοινωνίας θεωρεί ότι κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα αυτά.
Οι παρακολουθήσεις όμως αποτελούν ηθική κατάπτωση και σίγουρα στιγματίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη που χάνει το ηθικό πλεονέκτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης