Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τελικά η Κυβέρνηση έχει στείλει στα ύψη την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα; - Ας χαλαρώσουμε λίγο... δείτε Ιταλία, Τουρκία

Τελικά η Κυβέρνηση έχει στείλει στα ύψη την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα; - Ας χαλαρώσουμε λίγο... δείτε Ιταλία, Τουρκία

Μια… βόλτα στο διαδίκτυο, μία χρήση των μηχανών αναζήτησης και μπορείς να δεις αν θα πρέπει να ευχαριστήσεις την Κυβέρνηση, τον κ.Κικίλια, τον κ.Μητσοτάκη, ή απλά να πεις ευχαριστώ στο Μεγαλοδύναμο που έχει δώσει ήλιο και θάλασσα σε αυτή τη χώρα

Πανηγυρίζουν στην Κυβέρνηση, πανηγυρίζουν και οι υποστηρικτές της στα social media.
«Ο Κυριάκος απογείωσε τον τουρισμό στην Ελλάδα».
«Μπάλα πάει ο τουρισμός, μου είπε φίλος από το νησί» κ.α. διαβάζουμε καθημερινά.
Πανηγυρίζει και ο αρμόδιος υπουργός και τονίζει σε κάθε ευκαιρία πως πάμε για ρεκόρ εσόδων, πως η σεζόν πάει να γίνει μεγαλύτερη κ.α. που βέβαια πολλά από αυτά, όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό τα ακούν κάθε χρόνο.
Φυσικά και είναι αλήθεια, πως η τουριστική κίνηση πάει εξαιρετικά φέτος και πως σε πολλά τουριστικά μέρη, οι αφίξεις έχουν ξεπεράσει κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, αλλά οφείλεται στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης;
Αλήθεια είμαστε η μόνο τουριστική χώρα με τέτοια επιτυχία;
Η αλήθεια είναι πως όχι.
Μια… βόλτα στο διαδίκτυο, μία χρήση των μηχανών αναζήτησης και μπορείς να δεις αν θα πρέπει να ευχαριστήσεις την Κυβέρνηση, τον κ.Κικίλια, τον κ.Μητσοτάκη, ή απλά να πεις ευχαριστώ στο Μεγαλοδύναμο που έχει δώσει ήλιο και θάλασσα σε αυτή τη χώρα.
Γιατί από υποδομές είμαστε δεκαετίες πίσω.
Στις 22 Αυγούστου το Reuters είχε θέμα για τη μεγάλη αύξηση των τουριστικών αυξήσεων στην Τουρκία σημειώνοντας πως τον Ιούλιο οι ξένοι επισκέπτες σημείωσαν αύξηση 53% ξεπερνώντας τα προ πανδημίας επίπεδα.
Τα ξένα δίκτυα επίσης αναφέρουν τουριστική έκρηξη στην Ιταλία το φετινό καλοκαίρι βοηθούμενη από τις αφίξεις Αμερικανών.

Τον περασμένο Ιούνιο το Παρίσι ξεπέρασε τα 33 εκατ. τουρίστες φτάνοντας τα επίπεδα του 2019.
Άλλο ρεπορτάζ του Reuters, αρχές Αυγούστου σημείωνε πως η Ισπανία είναι κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα στην τουριστική κίνηση.
Όπως φαίνεται μετά από δύο χρόνια όπου ο κόσμος δεν μπορούσε με άνεση να ταξιδέψει ή δεν ταξίδεψε, φέτος, που δεν υπάρχουν περιορισμένοι, ή που δεν αντέχει άλλο χωρίς διακοπές, έχει κατακλύσει τους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα.
Επομένως το αφήγημα, ότι στην Κυβέρνηση οφείλεται η εξαιρετική πορεία μάλλον θα πρέπει όσοι το υποστηρίζουν να το ξαναδούν.
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί πως και η κατανάλωση, η δαπάνη ανά επισκέπτη, είναι υψηλότερη, αλλά μέρος της οφείλεται στον πληθωρισμό και στο γεγονός ότι οι τιμές είναι υψηλότερες και στη διανυκτέρευση και στην εστίαση και αλλού.
Όσοι μιλάμε με επισκέπτες, γνωρίζουν καλά πως και αυτοί είναι ανήσυχοι για το χειμώνα που έρχεται και προσέχουν τι ξοδεύουν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης