Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τα Ομηρικά έπη δεν είναι στα αναγνώσματα του ΣΥΡΙΖΑ

Τα Ομηρικά έπη δεν είναι στα αναγνώσματα του ΣΥΡΙΖΑ
«Καλή» η πολιτική τοξοβολία και οι αρματοδρομίες μπροστά από τα κυβερνητικά τείχη του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά πρέπει να βρίσκουν το στόχο τους

Πολιορκία στα ψηλά κυβερνητικά τείχη έχει στήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σαν άλλος «Αγαμέμνονας», αλλά όπως φαίνεται  από το στρατόπεδο λείπει ο Οδυσσέας  που θα του χαρίσει την περίλαμπρη νίκη .
Η κατά-μέτωπο επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με πολιορκητικό κριό τις παρακολουθήσεις στα κυβερνητικά τείχη είναι αμφίβολο να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα  όπως και ένα ρήγμα στα τείχη του Μεγάρου Μαξίμου.
Η πολιορκία του ΣΥΡΙΖΑ εντάθηκε το τελευταίο διάστημα με τις παρακολουθήσεις να κερδίζουν δημοσιότητα με βάση τις λίστες που έρχονται στο φως.   
Όμως ακόμη δεν έχει εμφανιστεί ο Δούρειος Ίππος για να πέσουν τα κυβερνητικά τείχη.  Ωστόσο παρακολουθούμε το ένα επεισόδιο μετά το άλλο που μας οδηγεί  στην αναζήτηση μίας Κερκόπορτας στα κυβερνητικά τείχη του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η πολιορκητική μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ από τα Ομηρικά Έπη πέρασε στην Άλωση της Βασιλεύουσας που προσδοκά στην εμφάνιση ενός αξιωματούχου να ανοίξει την μυστική  πόρτα για να αλώσει τα τείχη του Μαξίμου.   
Η σημερινή πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στα δύο κόμματα με επίκεντρο τις παρακολουθήσεις δεν μπορεί να έχει κάποια κατάληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ διότι η ολομέτωπη  επίθεση δεν πρόκειται να αποδώσει όσες λίστες και να παρουσιαστούν  διότι το πρόβλημα δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα στη λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.  
Όσο απουσιάζει από την …εκστρατεία  ο πολυμήχανος Οδυσσέας ενώ περιορίζεται η  παρουσία,   ο από ..μηχανής Θεός είναι δύσκολο έως ανέφικτο να φέρουν αποτέλεσμα οι παρακολουθήσεις, για την κατάρρευση των κυβερνητικών τειχών.
Οι παρακολουθήσεις ως ανάγνωσμα της Ιλιάδας  και γενικότερα τα ομηρικά έπη αφού  διαθέτει τους βασικούς πρωταγωνιστές.
Η ωραία Ελένη να αντιπροσωπεύει το Δημοκρατικό Πολίτευμα. Ο Έκτορας να ταυτίζεται  απόλυτα με τον Γρηγόρη Δημητριάδη και μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού.
Ο Αχιλλέας, που στη δίκη μας συγκυρία είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙ.Ν.Α.Λ Νίκος Ανδρουλάκης, όμως δεν έχει βρεθεί ο ρόλος για τον πολυμήχανο Οδυσσέα όπως και ο Δούρειος Ίππος για να πέσουν τα κυβερνητικά τείχη.
Αν το ταξίδι ήταν πολύ κουραστικό μέσα στο χρόνο ας πάμε 33 χρόνια πίσω.
Στο 1989 στην εποχή της συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου.
Πόσο πιθανό είναι ένα σενάριο συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ΄-Κίνημα -Αλλαγής για την διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, με τη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα των μικρότερων κομμάτων της Βουλής ;
«Καλή» η πολιτική τοξοβολία και οι αρματοδρομίες μπροστά από τα κυβερνητικά τείχη του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά πρέπει να βρίσκουν το στόχο τους!

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr
w
ww.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης