Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι δημοσιογράφοι της πρώτης γραμμής σε ρόλο θαλαμοφύλακα της Κοινωνίας

Οι δημοσιογράφοι της πρώτης γραμμής σε ρόλο θαλαμοφύλακα της Κοινωνίας
Η δημοσιογραφική κοινότητα που από τη φύση της πρέπει να ασκεί κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση
Νέο πολιτικό και κυβερνητικό εγχειρίδιο απαιτεί η χώρα.
Ο συνωμοτισμός των επιχειρημάτων όπως και της διερεύνησης του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη ανέδειξαν ακόμη μία φορά ότι το τρένο που λέγεται Ελλάδα παραμένει στάσιμο.
Το μόνο που αλλάζει είναι το ντεκόρ πίσω από το τρένο για να νομίζουν κάποιοι ότι κάτι κινείται.
Η παραίτηση του Κώστα Καραμανλή είναι άνευ σημασίας για τον πολίτη αυτής της χώρας που θέλει αξιοποιεί της υποδομές του κράτους.
Τι θα συμβεί όταν σκάσει πιο έντονα το θέμα της Υγείας.
Πρόκειται για μια βόμβα μεγατόνων έτοιμη να εκραγεί στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης.
Δεν διεκδικώ ρόλο προφήτη και δεν λέω κάτι που δεν ξέρετε.
Η παραίτηση ενός υπουργού ήταν ένα πάγιο αίτημα της δημοσιογραφικής κοινότητας η οποία έχει επιβάλλει έναν κώδικα διαχείρισης κρίσεων, ο οποίος όμως δεν φέρνει αποτέλεσμα. Εννοείται ότι δεν θα κλάψω που ο Κώστας Καραμανλής έχασε την υπουργική του καρέκλα και προεξοφλώ ότι θα αργήσει πολύ να μπει εκ νέου σε υπουργικό αυτοκίνητο.
Η δημοσιογραφική κοινότητα που από τη φύση της πρέπει να ασκεί κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση και κυρίως να μη φοβάται να υποβάλει καυτά ερωτήματα σε αυτούς που πρέπει να δίνουν απαντήσεις.
Οι παραδοσιακοί «παίχτες» των δημοσιογραφικών πάνελ στα στούντιο των καναλιών πρέπει να κατέβουν από το τρένο της ενημέρωσης, διότι πολύ απλά δεν είχαν επιβιβαστεί ποτέ σε αυτό. Αποδέχθηκαν τα ρόλο του θαλαμοφύλακα σε μία κοινωνία έχει πέσει για ύπνο.
Μπορεί να αλλάξει το πολιτικό και κυβερνητικό εγχειρίδιο όταν ο λαϊκισμούς θεριεύει από τις 5 τα ξημερώματα με τις ενημερωτικές εκπομπές και βρίσκεται εν δράση επί 24ώρου. Η σκυτάλη του φθηνού και ατελέσφορου λαϊκισμού παραδίδεται από τη μία εκπομπή στην άλλη.
Δεν μπορώ να παραλείψω το γεγονός ότι η εκπομπή «Αταίριαστοι» έσωσαν την τιμή και την υπόληψη του τηλεοπτικού σταθμού Σκάϊ.
Ποιος δημοσιογράφος της πρώτης γραμμής θα κρεμάσει τα παπούτσια της ενημέρωσης διότι ποτέ δεν ασχολήθηκε με τα θέματα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών.
Η δημοσιογραφική οικογένεια έχει να θυσιάσει μία Ιφιγένεια στο βωμό της Ενημέρωσης ;
Το οδυνηρό δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε ότι οι διορισμένοι πρόεδροι Ανεξάρτητων Αρχών υπάρχουν διότι επιβλήθηκαν με ευρωπαϊκές οδηγίες ενώ ο εκάστοτε υπουργός θέλει να έχει έλεγχο του τομέα που εποπτεύει.
Μια κρατική μηχανή που πιάστηκε «κοιμώμενη» διότι πολύ απλά εκτελεί εντολές άνωθεν
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πληρώσει βαρύ τίμημα στις επερχόμενες εκλογές γιατί έθρεψε δημοσιογράφους θαλαμοφυλακες (!!!).

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης