Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Στεριώτης (CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών): Ας αποφύγουμε τους bullish διθυράμβους

Στεριώτης (CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών): Ας αποφύγουμε τους bullish διθυράμβους
Οι αγοραστές καλούνται πλέον να αποφασίσουν αν οι όποιες βυθίσεις (dips) θα αποτελούν ευκαιρία χτισίματος θέσεων ή αν η Αγορά έχει ανέβει "too far, too fast"
Το θετικό κλίμα που προϋπήρχε στη Λεωφόρο Αθηνών βρήκε διέξοδο, με τoν ΓΔ και επιμέρους τίτλους να θυμίζουν πιεσμένα ελατήρια σε αναζήτηση νέας ισορροπίας.
Το ξέσπασμα έκανε τον ΓΔ να διαπεράσει και τις 1.200 μονάδες (υψηλά 9 ετών), οι οποίες αποτελούν πλέον το σημείο αναφοράς των επόμενων μετεκλογικών/προεκλογικών συνεδριάσεων και με ανοδικό διαγραμματικό στόχο τις 1.380.
Θα αποφύγουμε τους bullish διθυράμβους, καθώς οι συνεδριάσεις ακραία υψηλών συναλλαγών και "χασμάτων" (gaps) είναι εξαιρετικά δύσκολες στην προσέγγισή τους.
Συγκεκριμένα, αφενός οι βεβιασμένες αγορές μοιάζουν επιπόλαιες, αφετέρου το σορτάρισμα αφελές και η ρευστοποίηση κερδών πρώιμη.
Οι αγοραστές καλούνται πλέον να αποφασίσουν αν οι όποιες βυθίσεις (dips) θα αποτελούν ευκαιρία χτισίματος θέσεων ή αν η Αγορά έχει ανέβει "too far, too fast" και θα χρειαστούν νέοι πανίσχυροι καταλύτες προκειμένου να συντηρήσουν το εν εξελίξει ράλι.

Πέτρος Στεριώτης
(Διευθύνων Σύμβουλος Κυπριακής ΕΠΕΥ)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης