Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι εκπτώσεις συνέπειας ρίχνουν τα τιμολόγια ρεύματος - Ισχυρό χτύπημα της NRG με με τιμή KWh κάτω από 10 λεπτά

Οι εκπτώσεις συνέπειας ρίχνουν τα τιμολόγια ρεύματος -  Ισχυρό χτύπημα της NRG με με τιμή KWh κάτω από 10 λεπτά
Τα πρώτα τιμολόγια του Ιουνίου εμφανίζουν μία μικρή αποκλιμάκωση των χρεώσεων
Σχετικά Άρθρα
«Ανεβαίνει» ο ανταγωνισμός στον κλάδο ενέργειας με τους ιδιώτες προμηθευτές να ρίχνουν σιγά -σιγά τα τιμολόγια αρχικά για τους …καλοπληρωτές.
Τα πρώτα τιμολόγια του Ιουνίου εμφανίζουν μία μικρή αποκλιμάκωση των χρεώσεων.
Οι προμηθευτές ενέργειας λόγω των εθνικών εκλογών της Κυριακής 21ης Μαΐου δεν έδωσαν στο σύνολο τους τις χρεώσεις των τιμολογίων ρεύματος του Ιουνίου διότι το προσωπικό αξιοποίησε τη άδεια εκλογών από την Παρασκευή 19 Μαΐου ενώ το Σάββατο 20 του μήνα τα μεσάνυχτα είχαν την υποχρέωση να αναρτήσουν τις νέες χρεώσεις των τιμολογίων ρεύματος.
Οι εθνικές κάλπες απορρύθμισαν τους παρόχους σε βαθμό που και την Τετάρτη 24 Μαΐου αρκετοί προμηθευτές διατηρούσαν στις ιστοσελίδες τους τα τιμολόγια του Μαιου ενώ υπήρχαν εταιρείες που η ενημέρωση σταμάτησε στον Απρίλιο του 2023.
Μέχρι τα τέλη Ιουνίου η ΡΑΕ έως Εποπτεύουσα Αρχή θα καλέσει σε απολογία τις εταιρείες που δεν εφάρμοσαν την νομοθεσία με τον κίνδυνο να ρίξει πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώθηκαν.

Η NRG προκαλεί τον ανταγωνισμό!

Το χορό του ανταγωνισμού και στην αποκλιμάκωση των τιμών των τιμολογίων ρεύματος άνοιξε η nrg του Ομίλου Βαρδινογιάννη με το πρόγραμμα on time.
Από τα 0,185 ευρώ ανά KWh του Απριλίου το τιμολόγιο μειώθηκε στα 0,098 ευρώ ανά KWh για τα νοικοκυριά που πληρώνουν τον λογαριασμό στο χρονικό περιθώριο που ορίζει η εταιρεία για την εξόφλησή του.
Το εμπορικό τμήμα δίνει έκπτωση συνέπειας 30% στους καλοπληρωτές.
Τα νοικοκυριά που δεν ανταποκρίνεται έγκαιρα στην αποπληρωμή του λογαριασμού η τιμή χρέωσης ανήλθε στα 0,14 λεπτά του ευρώ ανά KWh.
Να σημειωθεί ότι η κρατική επιδότηση των 0,015 μειώνει την αρχική τιμή στα 0,125 λεπτά για τους καταναλωτές του προγράμματος. Όμως η έκπτωση ενέργειας στα επίπεδα του 30% έριξε την τιμή του ρεύματος στα 0,098 λεπτά.
Η NRG με το πρόγραμμα on time του Ιουνίου ρίχνει την αρχική τιμή 0,122.
Με την έκπτωση συνέπειας και την κρατική επιδότηση η τελική τιμή διαμορφώνεται στα 0,07040 ευρώ ανα KWh.
Το πρόγραμμα NRG Simple έχει τιμή εκκίνησης τα 0,10700 ευρώ ανά Kwh και μετά την επιδότηση η τιμή του διαμορφώνεται στα 0,09220 λεπτά του ευρώ.

Οι υπόλοιποι προμηθευτές το …σκέπτονται

Αρκετοί προμηθευτές ακόμη δεν έχουν απαντήσει δυναμικά στην nrg αλλά από τον ένα μήνα στον άλλο ρίχνουν τις τιμές μετά την επιδότηση και την έκπτωση συνέπειας οι τιμές διαμορφώνονται στην περιοχή των 0,14 λεπτά ανά Kwh.
Η ΔΕΗ παραμένει ο πιο ισχυρός παίκτης της αγοράς αφού κατέχει μερίδιο αγοράς άνω του 60% και διαμορφώνει τη δική της εμπορική πολιτική η οποία είναι μία τιμή για όλους.
Το τιμολόγιο Γ1 του Ιουνίου έχει τιμή 0,15500 η οποία με την κρατική επιδότηση των 0,01500 λεπτά πέφτει στα 0,14 ευρώ.

Οι προμηθευτές που πουλάνε μόνο στα …προφορικά φθηνά τιμολόγια

Αξίζει να αναφερθεί ότι ορισμένοι προμηθευτές αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους ότι έχουν το φθηνότερο ρεύμα και το …συγκρίνουν με το δικό τους τιμολόγιο του προηγούμενου μήνα και όχι με τον ανταγωνισμό.
Τέλος να σημειωθεί ότι η τιμή του φυσικού αέριου έπεσε κάτω από τα 30 ευρώ ανά MWh. Χθες η τιμή του σημείωσε πτώση κατά 4,64% στα 27, 89 ευρώ Πάντως η χονδρεμπορική τιμή στο Χρηματιστήριο Ενέργειας παρέμεινε πάνω από τα 100 ευρώ. Στα 101,42 ευρώ με πτώση 11,03%.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης