Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ - Τρέχουν για τις καρέκλες σε ένα «μαγαζί» που αναζητείται

ΣΥΡΙΖΑ - Τρέχουν για τις καρέκλες σε ένα «μαγαζί» που αναζητείται
Η διαφορά των 23 ποσοστιαίων μονάδων από το πρώτο κόμμα της Νέας Δημοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με την ανάδειξη νέου προέδρου διότι σύσσωμος ο πολιτικός και κομματικός οργανισμός δεν πήρε χαμπάρι τι είχε συμβεί στην κοινωνία και  στους ψηφοφόρους

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στο πολιτικό γίγνεσθαι αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιστημονική έρευνα για την άνοδο και την πτώση του στη συνείδηση των πολιτών. Η αποδυναμωση του στις εθνικές εκλογές της 25 Ιουνίου με τον πρωτόγνωρο οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα δεν φαίνεται ότι έφτασε το μήνυμα στα υψηλόβαθμα στελέχη.
Πιθανόν να αιφνιδιάστηκαν από την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία, με τα γεγονότα να απειλούν τη μελλοντική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ  
Οι διαδικασίες για την επιλογή νέου προέδρου είναι σε εξέλιξη  με την Έφη Αχτσιόγλου να διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση του προέδρου του κόμματος.
Τις επόμενες ημέρες θα εμφανιστούν νέες υποψηφιότητες. ‘Όμως η  όλη διαδικασία δεν εγγυάται ότι το νέος πρόεδρος θα βρει ανταπόκριση στην κοινωνία όταν  κατέρρευσε  το πολιτικό περιεχόμενο του κόμματος της Αριστεράς.
Η διαφορά των 23 ποσοστιαίων μονάδων από το πρώτο κόμμα της Νέας Δημοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με την ανάδειξη νέου προέδρου διότι σύσσωμος ο πολιτικός και κομματικός οργανισμός δεν πήρε χαμπάρι τι είχε συμβεί στην κοινωνία και  στους ψηφοφόρους.
Η βιασύνη ανάδειξης νέου προέδρου, ο οποίος θα κληθεί να παλέψει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, παρότι  θα περάσουν χωρίς να αποτυπώνει την πραγματική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ  δεν θα αποφύγει το επόμενο εμπόδιο.  
Το πιο μεγάλο πολιτικό και εκλογικό σοκ για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα είναι Ευρωεκλογές του 2024.
Ο νέος πρόεδρος σε διάστημα 10 μηνών θα κληθεί να πείσει ότι έλαβαν το μήνυμα των εθνικών εκλογών. Όμως ο  χρόνος δεν είναι αρκετός για την παραμικρή επιτυχία  για το κόμμα της Αριστεράς ανεξάρτητα από την επιλογή  του προσώπου στη θέση του προέδρου.Εδώ έχασε ο Αλέξης Τσίπρας με διαφορά 22,7% από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Δεν μπορούν να γίνουν θαύματα και πιο πολύ αν δεν τα πιστεύεις.
Τι μένει για τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ακόμη οδυνηρό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές , διότι το επιτελείο του κόμματος δεν ξέρει τον διπλανό του.
Οι καρέκλες σε ένα «μαγαζί» που κλυδωνίζεται είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να  τους ενδιαφέρει.
Ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο ταυτότητα δεν έχει.
Οι συνθήκες έφεραν στη θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας τον Σωκράτη Φάμελλο , ο οποίος ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στις Προγραμματικές Δηλώσεις  της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι  σοφοί του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρέπει να αναβάλλουν τις διαδικασίες ανάδειξης προέδρου και να συνέχουν με το Σωκράτη Φάμελλο διότι είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα είναι επίσης οδυνηρό . Δεν  βλέπουμε τον Σωκράτη Φαμελλο ως «Ιφιγένεια». Έδειξε στην πράξη ότι αξίζει τη δική του ευκαιρία διότι σε άλλη περίπτωση ο νέος τιμονιέρης του κόμματος δεν θα μπορεί να διαχειριστεί την επόμενη ήττα . Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν καρέκλα σε ένα κομματικό μαγαζί το οποίο μπορεί να μην υπάρχει.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
 ntheo@bankingnews.gr
w
ww.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης