Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η αντιπολίτευση σε ρόλο «startuper» και ο «ουρανοξύστης» της Νέας Δημοκρατίας

Η αντιπολίτευση σε ρόλο «startuper» και ο «ουρανοξύστης» της Νέας Δημοκρατίας
Οι startupers πολιτικοί έχουν ξεχάσει τους βασικούς κανόνες της πολιτικής και πορεύονται σαν μαθητές λυκείου κάτω από την ασφάλεια που τους παρέχει το εθνόσημο με ότι αυτό συνεπάγεται
Με εταιρείες «startup» μοιάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας και μάλιστα χωρίς να είναι σε θέση να προσφέρουν μία καινοτομία προς πώληση ή προς επένδυση.
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται ως «ουρανοξύστης» όταν το ποσοστό της, όπως εκφράζεται μέσα από την μπάρα της δημοσκόπησης, έχει τριπλάσιο ύψος από τις υπόλοιπες μπάρες των υπολοίπων κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων.
Στελέχη κομμάτων, όπως και οι πρόεδροι, ξέχασαν ήδη τα πρόσφατα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών και μάλιστα δύο τον αριθμό.
Θα τα παραθέσουμε για να τα θυμίσουμε διοτι ορισμένοι πρόεδροι κομμάτων καταστρώνουν τα πολιτικά σχέδια όπως ένας μαθητής λυκείου που εκμυστηρεύεται τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει.
Οι startupers πολιτικοί έχουν ξεχάσει τους βασικούς κανόνες της πολιτικής και πορεύονται σαν μαθητές λυκείου κάτω από την ασφάλεια που τους παρέχει το εθνόσημο με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι μισοί ψηφοφόροι ίσως και παραπάνω έχουν …μια αγωνία αν ο σημερινός πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επανεκλεγεί για τρίτη κατά σειρά σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Αυτό διαλαλούν οι πρόεδροι των κομμάτων του 17% και 12% .
Λοιπόν οι εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου έδωσαν ποσοστό 40,56% στη Νέα Δημοκρατία, το 17,83% στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ το 11,84% στο 11,84% ΠΑΣΟΚ και 7,68% το ΚΚΕ , δεν θα συνεχίσω την καταγραφή των υπολοίπων κομμάτων διότι έλαβαν κάτω από 5% διότι μένουν μετεξεταστέοι με όρους φοιτητικών επιδόσεων.
Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ που συνοδεύεται με αποχωρήσεις αναδεικνύει ότι το νέο και εκλεγμένο «αφεντικό» δεν τους ταιριάζει και πρέπει να βρουν καινούργιο ή να γίνουν τα ίδια «αφεντικά.» Η ζωή των ψηφοφόρων και εργαζόμενων είναι γεμάτη με παραδείγματα αλλά κάθονται διότι κάποιοι άλλοι έχουν φτιάξει «κανόνες» λειτουργίας των διαφωνούντων εργαζόμενων.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πήγαν σε μία εκλογική διαδικασία για να αποχωρήσουν στη συνέχεια ; Η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή ήταν αρκετά ρεαλιστική και ουσιαστική. Ενόχλησε όταν έκανε λόγο για πέμπτη «φάλαγγα». Η απουσία πολιτικού λόγου τα προηγούμενα χρόνια με ουσία που να αγγίζουν τα προβλήματα των πολιτών ενώ τα νεφελώδη μηνύματα προς το εκλογικό σώμα από άγνοια ή από κάτι λόγο τα στελέχη λειτούργησαν ως 5η «φάλαγγα». Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέδειξαν ότι οι προσωπικές του φιλοδοξίες είναι πάνω από τα ζητήματα του εκλογικού σώματος.
Το νέο «αφεντικό» απαιτεί ενότητα και δουλειά από τα προβεβλημένα στελέχη τα οποία λένε δεν μπορούν να μάθουν καινούργια «γράμματα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτοί δεν θέλουν να είναι ένα βαγόνι στο τρένο του κόμματος.
Τα τέσσερα χρόνια ασφάλειας που τους δίνει η κοινοβουλευτική έδρα που θα κρατήσουν για το εαυτό τους θα είναι η απόδειξη των αριστερών τους καταβολών.
Όσο για τα κόμματα πάνω του 5% που θέτουν ως στόχο τον τελευταίο όροφο του πολιτικού ουρανοξύστη της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν λειτουργεί το …ασανσέρ για την ανοδο τους στην κορυφή.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης