Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πολιτικό super market η ΝΔ που φέρνει Δικαιοσύνη …μόνο για χοντρά πορτοφόλια στη Sinaloa της Ευρώπης

Πολιτικό super market η ΝΔ  που φέρνει Δικαιοσύνη …μόνο για χοντρά πορτοφόλια στη Sinaloa της Ευρώπης
Τιμολόγιο Δικαιοσύνης με τους νέους ποινικούς κώδικες
Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου περί προβληματικού κράτους δικαίου στην Ελλάδα είναι ίσως πολύ κομψό για να περιγράψει τα όσα συμβαίνουν στη χώρα, που επάξια διεκδικεί μία θέση στον Τρίτο Κόσμο.
Μετά τη χοντροκομμένη και χυδαία συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών με τον εσπευσμένο τερματισμό των εργασιών της δήθεν εξεταστικής επιτροπής ήλθε το νομοσχέδιο για τους νέους- μόνο κατ΄ όνομα - ποινικούς κώδικες, που εισάγουν την έννοια του τιμολογίου στη Δικαιοσύνη.
Δηλαδή το δίκιο του θα το βρίσκει μόνο… όποιος διαθέτει χοντρό πορτοφόλι.
Με μία σειρά διατάξεις στο νομοσχέδιο η απονομή δικαιοσύνης γίνεται αντικείμενο προς αγορά.
Για να προσφύγει κάποιος στη Δικαιοσύνη θα πρέπει ξεκάθαρα να μπορεί να πληρώσει για τις υπηρεσίες της.
Ιδιαίτερα χτυπητή στο νομοσχέδιο για τους ποινικούς κώδικες είναι η πρόβλεψη για τη χρηματοποίηση της ποινής που ενισχύει το καθεστώς εξαγοράς.
Πρόκειται για διάταξη που ευνοεί έναν οικονομικά ισχυρό παράγοντα που θα μπορεί να πληρώσει για να εξαγοράσει την ποινή έναντι ενός οικονομικά αδύναμου.
Αυστηροποιείται ο καταλογισμός των δικαστικών εξόδων, σε περίπτωση που κάποιος χάσει μια δίκη και μπορεί να φτάσουν μέχρι τις 4.000 ευρώ.
Δηλαδή πάλι ο πλουσιότερος ευνοείται ενώ κριτήριο αποτελεί το ύψος της επιβάρυνσης του δημοσίου για την διεξαγωγή της δίκης, όπως προσέλευση εμπειρογνωμόνων κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί πως εισάγεται ο θεσμός της «ποινικής διαπραγμάτευσης» προκειμένου μια υπόθεση να μην φτάσει στο δικαστήριο.
Πρόβλεψη που φέρνει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση έναν πολίτη χωρίς μεγάλες οικονομικές δυνατότητες που θα κληθεί να διαπραγματευθεί με μία εταιρεία, η οποία θα «ενσωματώσει» στα διαπραγματευτικά της επιχειρήματα και το δικαστικό κόστος.
Επίσης αυξάνεται το παράβολο για την προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Έτσι εάν κάποιος, που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, δεν θα μπορεί να ζητήσει την απονομή της.

Πολιτικό super market η ΝΔ - Μετά τα ομόφυλα, τώρα Νόμος και Τάξη

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βέβαια ανταποκρινόμενο στον πολιτικό αχταρμά της ΝΔ και για να χαϊδέψει τα αυτιά του πιο συντηρητικού ακροατηρίου του κόμματος επιτάσσει «Οι κακοί στη φυλακή».
Λίγες μέρες μετά τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια η ΝΔ προσπαθεί να απευθυνθεί στο δεξιό κοινό του ψευδεπίγραφου «Νόμος και Τάξη», με τη φαιδρή και αντιεπιστημονική άποψη ότι η αύξηση των ποινών οδηγεί στη μείωση της εγκληματικότητας.
Και είναι αστείο να γίνεται έστω και λόγος για «Νόμος και Τάξη» σε μία χώρα όπως η Ελλάδα η οποία ασφυκτιά από τη βαριά εγκληματικότητα.
Μία χώρα που έχει γίνει η Sinaloa* της Ευρώπης.


*Η Sinaloa είναι πολιτεία στο Μεξικό που «φιλοξενεί» το ομώνυμο καρτέλ ίσως την ισχυρή εγκληματική οργάνωση του δυτικού ημισφαιρίου.
Το καρτέλ άρχισε να δραστηριοποιείται στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στην πόλη Culiacán της επαρχίας της Sinaloa.
Υπό την ηγεσία του Joaquín «El Chapo» Guzmán το καρτέλ αναπτύχθηκε στο λεγόμενο «χρυσό τρίγωνο» του Μεξικού (οι πολιτείες Sinaloa Chihuahua, Durango), παράγοντας και διακινώντας τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης, αρχικά και συνθετικά ναρκωτικά, αργότερα.

Σ.Γ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης