Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένη συμμαχία, ήρθε η ώρα να διαλυθεί – Δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την ήττα από τους Ρώσους

Το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένη συμμαχία, ήρθε η ώρα να διαλυθεί – Δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την ήττα από τους Ρώσους
Η πρόσφατη ιστορία αποδεικνύει ότι το ΝΑΤΟ αντί να συνδράμει στην ειρήνη, σπέρνει φλόγες πολέμου, οπότε το ΝΑΤΟ δεν είναι μια αμυντική συμμαχία αλλά μια επιθετική συμμαχία χειραγωγούμενο των ΗΠΑ… τα υπόλοιπα κράτη είναι άβουλα, ότι πουν οι αμερικάνοι
Το ΝΑΤΟ ή Βορειοατλαντική Συμμαχία ή Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου ή North Atlantic Treaty Organization (ΝΑΤΟ) δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης.
Το βασικότερο όλων έχει μετατραπεί σε πιόνι των ΗΠΑ και καταστεί επιθετική συμμαχία…
Δημιουργήθηκε ως στρατιωτική αμυντική συμμαχία 31 χωρών της Δύσης, που έχει σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των χωρών-μελών σε διάφορους τομείς (στρατιωτικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, μορφωτικό), την προώθηση των γεωπολιτικών συμφερόντων και την αποτροπή της ένοπλης επίθεσης εναντίον κάποιας χώρας-μέλους από άλλες.
Η συμμαχία αυτή υπογράφτηκε τον Απρίλιο του 1949 στην Ουάσινγκτον από 12 χώρες της Ευρώπης.
Το 1952 προσχώρησαν στη συμμαχία η Ελλάδα και η Τουρκία και το 1955 η τότε Δυτική Γερμανία.
Από τη δεκαετία του 1980 και ιδιαίτερα από το 1999 και έπειτα εντάχθηκαν στη συμμαχία και άλλες χώρες της Ευρώπης. Η τελευταία διεύρυνση έγινε το 2023 και έτσι σήμερα η Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) αριθμεί 32 χώρες μέλη.
Το ανώτατο όργανο της Συμμαχίας είναι το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (North Atlantic Council), με έδρα τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο.
Το ΝΑΤΟ παραβίασε κατάφορα τις συμφωνίες με την Ρωσία, όταν ξεκίνησε την επέκταση προς τα ανατολικά.
Η εμπλοκή της Ρωσίας στην Ουκρανία για να προστατεύσει τους Ρωσόφωνους ενεργοποίησε ξανά το ΝΑΤΟ το οποίο ο σημερινός Πρόεδρος της Γαλλίας Macron – που δεν έχει πάει στρατιώτης – το είχε αποκαλέσει κλινικά νεκρό.
Ο Trump ο πρώην αμερικανός Πρόεδρος και ξανά υποψήφιος Πρόεδρος έχει αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ δεν εξυπηρετεί καμία σκοπιμότητα και έχει υπαινιχθεί έως και την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συμμαχία.

Δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την ήττα από τους Ρώσους

Στρατιωτικά το ΝΑΤΟ αποδείχθηκε ότι μπορεί να νικήσει μόνο μικρές περιφερειακές χώρες δεν έχει ούτε την δύναμη, ούτε την στρατιωτική ισχύει να κερδίσει υπερδυνάμεις όπως την Ρωσία.
Η Ρωσία συνέτριψε το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ο πατριώτης Putin – ανήκει στις παγκόσμιες πατριωτικές δυνάμεις – κατάφερε να διαλύσει το ΝΑΤΟ…
Ξέμεινε από όπλα πρωτοφανές για μια συμμαχία 32 κρατών.
Δεν μπορεί να στείλει πυρομαχικά γιατί δεν έχει…
Δεν μπορεί να στείλει πυραύλους γιατί δεν φθάνουν
Δεν μπορεί να στείλει στρατό γιατί η συμμαχία δεν είναι έτοιμη να αντιπαρατεθεί με μια πυρηνική υπερδύναμη όπως την Ρωσία…

Η πρόσφατη ιστορία αποδεικνύει ότι το ΝΑΤΟ αντί να συνδράμει στην ειρήνη, σπέρνει φλόγες πολέμου, οπότε το ΝΑΤΟ δεν είναι μια αμυντική συμμαχία αλλά μια επιθετική συμμαχία χειραγωγούμενο των ΗΠΑ… τα υπόλοιπα κράτη είναι άβουλα, ότι πουν οι αμερικάνοι.
Ωστόσο μετά την συγκλονιστική ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία… η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν έχει λόγο ύπαρξης… δεν έχει λόγο να διατηρηθεί ως συμμαχία…
Μετά την κατάρρευση του Συμφώνου της Βαρσοβίας
(καλή εξέλιξη) μετά την κατάρρευση του Κομουνισμού (καλή εξέλιξη) ήρθε ο καιρός να τελειώνουμε με το ΝΑΤΟ, ένα παρωχημένο οργανισμό από το παρελθόν.
Ο κόσμος χρειάζεται ειρήνη…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης