Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η υποκρισία της Δύσης, ξανά: Δεν καταδίκασε τη φονική επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό, καταδικάζει την ιρανική επίθεση χωρίς ανθρώπινες απώλειες

Η υποκρισία της Δύσης, ξανά: Δεν καταδίκασε τη φονική επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό, καταδικάζει την ιρανική επίθεση χωρίς ανθρώπινες απώλειες
Η Δύση δεν χάνει ευκαιρία να μας εκπλήσσει (δυσάρεστα)
Μόλις λίγες ώρες μετά το «μήνυμα» του Ιράν προς το Ισραήλ, που ήταν τα αντίποινα στην φονική επίθεση των Ισραηλινών στη Δαμασκό, όλες οι δυτικές χώρες αγανακτούν.
Καταρχάς, πρόκειται για μία επίθεση αντιποίνων, σε πλήγμα που προηγήθηκε από το Ισραήλ σε μία ξένη χώρα, τη Συρία. Την πρώτη ημέρα του Απριλίου 2024, οι Ισραηλινοί χτύπησαν το ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, με 7 αξιωματικούς των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) να πέφτουν νεκροί, συμπεριλαμβανομένων των ανώτατων διοικητών Mohammad Reza Zahedi και Mohammad Hadi Haji-Rahimi.
Αυτό το χτύπημα καταδίκασαν Τουρκία και Ρωσία. Οι δυτικές χώρες σιώπησαν, με τις ΗΠΑ να σπεύδουν πρώτες-πρώτες να ξεκαθαρίσουν πως δεν εμπλέκονται.

Ως απάντηση στην παραπάνω επίθεση, το Ιράν έστειλε drones και πυραύλους που γνώριζε πιθανότατα ότι θα καταρριφθούν, σε μία επίθεση που δεν κόστισε ανθρώπινες ζωές, παρά μικρές υλικές ζημιές.

Αυτό ήταν! Αυτή η επίθεση ήταν αρκετή για να ξεσηκωθούν η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, να καταδικάσουν απερίφραστα και να δηλώσουν εκ νέου την πλήρη στήριξή τους στο Ισραήλ.
Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την ηγεσία Netanyahu, που έχει γενοκτονήσει μέσα σε έξι μήνες πάνω από 30.000 άμαχους Παλαιστίνους, με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους να λιμοκτούν. 

Αυτή είναι, ξανά, η Δύση.
Περαστικά μας, αν αναλογιστούμε ποιο στρατόπεδο έχει επιλέξει η ηγεσία της Ελλάδας.

Τ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης