Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Καρφιά μαρτυρίου για τη ΝΔ οι επισκέψεις στις εκκλησίες το Πάσχα, αλλά η Δεξιά του Κυρίου ενισχύει τη «στροφή»

Καρφιά μαρτυρίου για τη ΝΔ οι επισκέψεις στις εκκλησίες το Πάσχα, αλλά η Δεξιά του Κυρίου ενισχύει τη «στροφή»
Πλέον, οι φαντασιώσεις της κυβερνητικής επιθετικής παντοδυναμίας καμουφλάρονται, επιβραβεύοντας τη θρησκευτικότητα και τον εθνικισμό
Μητρόπολη - Μητρόπολη επιχειρούν με αφορμή το Πάσχα οι αξιωματούχοι –και μη– της κυβέρνησης Μητσοτάκη να συλλέξουν ακόμη και το τελευταίο ψηφαλάκι ενόψει ευρωεκλογών, προσπαθώντας πρωτίστως να κατευνάσουν την ιερά οργή που έχει ξεσπάσει στην Εκκλησία και στο ποίμνιό της ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ορόσημο αποτέλεσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύµου στον παιδικό σταθµό «Ευαγγελισµός της Θεοτόκου», που έχει δηµιουργήσει στο ∆ήλεσι η Εκκλησία, την περασμένη Παρασκευή.
Ωστόσο, η αποστολή των νεοδημοκρατών μόνο εύκολη δεν είναι…
Δεν είναι λίγες οι φορές που βουλευτές βίωσαν τον πόνο που επιφυλάσσουν τα καρφιά του μαρτυρίου των επιλογών τους.
Σημειωτέον πως η Βουλή έχει εκπροσώπους με ρίζες απευθείας στην Εκκλησία, που έχουν ήδη έτοιμο το φραγγέλιο…
«Δεν μπορεί να πολεμάς την Εκκλησία τέσσερα χρόνια και να την επισκέπτεσαι στις ευρωεκλογές.
Όποιος νιώθει καλά μετά από τις απρέπειες που διέπραξε, ας πάει μπροστά να προσκυνήσει» ανέφερε ο Δημήτρης Νατσιός της Νίκης.
Είχε προηγηθεί με ανάλογες δηλώσεις ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο γίνεται αντιληπτό είναι πως ο προπαγανδισμός της εκκoσμίκευσης, που υποτίθεται θα οδηγούσε στην κυριαρχία του ορθού λόγου, ενόψει Πάσχα και ευρωεκλογών πήγε… περίπατο.
Ήρθε ο καιρός για την κυβέρνηση να εναγκαλιστεί ακόμη και «μισαλλόδοξες ρητορικές» (κατά δήλωση συγκεκριμένων υψηλά ισταμένων), προκειμένου να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της.
Άραγε, τι θα έχει να πει τώρα ο κ. Σκέρτσος στα ανίψια του;
Πλέον, οι φαντασιώσεις της κυβερνητικής επιθετικής παντοδυναμίας καμουφλάρονται, επιβραβεύοντας τη θρησκευτικότητα και τον εθνικισμό
Η δε Δεξιά του Κυρίου ενισχύει τη «στροφή» και πλέον εκεί που έφτυνε… συναγελάζεται – γνωστή η διαπλοκή.
Άλλωστε, οι κυβερνήσεις του 21ού αιώνα δεν έπαψαν ποτέ να χρησιμοποιούν τα «θεία» εμπλέκοντας την εκκλησιαστική εξουσία με την έννοια του έθνους-κράτους, βρίσκοντας πάντα ανταπόκριση.

Το προσωπείο της υποκρισίας

«Αλίμονο σε σας, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές, για τον λόγο ότι, κλείνετε τη βασιλεία των ουρανών μπροστά από τους ανθρώπους• επειδή, εσείς δεν μπαίνετε, αλλ' ούτε τους εισερχόμενους αφήνετε να μπουν…».
Καμία άλλη κατηγορία ανθρώπων δεν άκουσε από τον Ιησού Χριστό εκείνα τα φοβερά «ουαί» που διαβάζουμε στο 23ο κεφάλαιο του Ματθαίου, παρά οι υποκριτές, οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι και διαμέσου αυτών οι φορείς της υποκρισίας σε κάθε εποχή.
Η υποκρισία είναι μητέρα και αιτία του ψεύδους θα μας υπενθυμίσει ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακος…
Οι αρχαίοι Έλληνες οξυδερκείς και παρατηρητικοί, στηλιτεύουν κι αυτοί την υποκρισία.
«Νόσημα γαρ αίσχιστον είναι φημί συνθέτους λόγους».
Δεν υπάρχει χειρότερο κακό από τα ωραία λόγια που σε ξεγελάνε, γράφει ο Αισχύλος στον «Προμηθέα Δεσμώτη».
«Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα, λόγους αρίστους ασκεύουσιν» (πολλοί ενώ κάνουν τις αισχρότερες πράξεις, μιλούν με πολύ ωραίο τρόπο) αποφαίνεται ο Δημόκριτος
Πολιτική και ψεύδος έχουν την ίδια μήτρα, θα προσθέταμε εμείς, σκεπτόμενοι τις υποκριτικές επισκέψεις όσων επέλεξαν να αντιταχθούν στα κελεύσματα του «ποιμνίου», δίνοντας το πράσινο φως για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και τώρα έχουν βγει περιοδεία στις εκκλησίες.
Το παράδοξο είναι πως αυτή η μετάλλαξη θα έχει απήχηση – το είδαμε και με τον αριστερό Κασσελάκη, που «όταν εβαπτίσθη σχηματίσθηκε στην κολυμβήθρα σταυρός».
Κολλημένη η βελόνα του χριστιανόμετρου…
Σε κάθε περίπτωση, «τους ταιριάζει των πολιτικών να παρακολουθούν την ακολουθία των Παθών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης