Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ξεκίνησε η καμπάνια της ΕΑΕΕ για την οδική ασφάλεια - Θα μοιραστούν πάνω απο 35.000 έντυπα

Ξεκίνησε η καμπάνια της ΕΑΕΕ για την οδική ασφάλεια - Θα μοιραστούν πάνω απο 35.000 έντυπα
Πάνω από 35.000 έντυπα θα μοιραστούν και φέτος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Η Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων και η ανάδειξη της οδικής ασφάλειας σε ζήτημα προτεραιότητας, προκειμένου να περιοριστούν τα τροχαία ατυχήματα και οι τραγικές συνέπειές τους, παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).
Με δεδομένο ότι μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων είναι η οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ, η ΕΑΕΕ πραγματοποιεί και φέτος την επιτυχημένη δράση για την αποτροπή της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών.
Πρόκειται για πρωτοβουλία που θα υλοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κυρίως σε περιοχές όπου διασκεδάζουν τα βράδια οι νέοι, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 και θα αναπτυχθεί σε τρεις εβδομάδες.
Σημειώνεται ότι πέρυσι η δράση πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 12 περιοχές της Αθήνας, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, προσεγγίζοντας πάνω από 35.000 πολίτες.
Σε ό,τι αφορά τη δράση, αυτή περιλαμβάνει τα εξής: στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων (πάνω στο τζάμι, στην πλευρά του οδηγού), αλλά και στους καθρέφτες των μηχανών τοποθετείται ένα τυπωμένο, μεγάλων διαστάσεων ποτήρι γεμάτο με ποτό, το οποίο κεντρίζει το ενδιαφέρον του οδηγού προκαλώντας την προσοχή του στο μήνυμα «Ακόμα και με ένα ποτό, η όρασή σου στο δρόμο μειώνεται επικίνδυνα.
Μην οδηγείς όταν πίνεις!».



Στόχος της δράσης είναι να πληροφορήσει και να προβληματίσει το κοινό - τους  αποδέκτες του μηνύματος, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει συναισθήματα φόβου και ταραχή, επηρεάζοντας θετικά την οδηγική συμπεριφορά τους, με γνώμονα την πρόληψη.
Την πρωτοβουλία στηρίζουν εταιρίες - μέλη της ΕΑΕΕ.
Χορηγοί είναι οι εταιρίες ERGO, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, INTERAMERICAN και ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ.
Υποστηρικτές οι εταιρίες AIG, ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, GENERALI HELLAS, HD INSURANCE, MAPFRE ASISTENCIA, MONDIAL ASSISTANCE και ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης