Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

«Πυροσβεστικό» ρόλο στην κόντρα ΝΝ Hellas και ΕΕΑ για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, αναλαμβάνει ο Κων/νος Μίχαλος

«Πυροσβεστικό» ρόλο στην κόντρα ΝΝ Hellas και ΕΕΑ για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, αναλαμβάνει ο Κων/νος Μίχαλος
Η ΝΝ Hellas δηλώνει ότι εφαρμόζει απαρέγκλιτα το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο 
Διαμεσολαβητικό και ταυτοχρόνως «πυροσβεστικό» ρόλο σε ένα θέμα που έχει ανακύψει μεταξύ του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της ΝΝ Ασφαλιστικής, με αιχμή τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, ανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κων. Μίχαλος ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση σε συνάντηση προς τη Διοίκηση της ΝΝ Hellas.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διοίκηση της εταιρίας θα ανταποκριθεί σύντομα προκειμένου να εκθέσει τις θέσεις και απόψεις της, καθώς και να παράσχει περαιτέρω διευκρινήσεις σε ό,τι αφορά στην παρέμβαση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (EEA) κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου που ζητεί από την «ΝΝ Hellas» να εντάξει στις συμβάσεις με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές τα όσα ορίζει η νομοθεσία 4583/18.
Να σημειωθεί ότι ο ν.4583/18, ενσωματώνει τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία 2016/97/ΕΕ σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων στο Ελληνικό Δίκαιο, με στόχο την προστασία του καταναλωτή.
Ο Νόμος 4583/2018 περιέχει οκτώ (8) συνολικά κεφάλαια.
Οι κυριότερες ρυθμίσεις του αφορούν τις κατηγορίες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, τις αρμόδιες Αρχές και τις εποπτικές τους εξουσίες, την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών και την ελευθερία εγκατάστασης, την εγγραφή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε ειδικό μητρώο και τις συναφείς οργανωτικές υποχρεώσεις, τους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας και τις απαιτήσεις παροχής πληροφοριών στον καταναλωτή, τις πρόσθετες απαιτήσεις σε σχέση με βασιζόμενα σε ασφάλιση επενδυτικά προϊόντα, τις κυρώσεις και τα επιβαλλόμενα μέτρα επί παραβιάσεων, καθώς και τις καταργούμενες, τις τροποποιούμενες και τις συναφείς μεταβατικές διατάξεις.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου με δηλώσεις του, κάλεσε την ΝΝ «να συνταχθεί με τη νέα νομοθεσία», επισημαίνοντας ότι η «μη εφαρμογή των όσων ορίζει ο νόμος δυναμιτίζει την ομαλότητα που έχει επιτευχθεί και λειτουργεί επαγωγικά για την ιδιωτική ασφάλιση και όσων συντελούν σε αυτή».
Από την πλευρά της η ΝΝ Hellas δηλώνει ότι εφαρμόζει απαρέγκλιτα το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο και ότι οι νέες συμβάσεις των συνεργατών της ΝΝ Hellas είναι απόλυτα εναρμονισμένες με το γράμμα αλλά και το πνεύμα του Ν. 4583/18 και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση (IDD).
Αναφορικά με την παρέμβαση που ζήτησε ο κ. Χατζηθεοδωσίου από την ΔΕΙΑ και την ΕΑΕΕ, για την «ομαλή λειτουργία της αγοράς», στελέχη της ΝΝ, σημειώνουν οτι σε κάθε περίπτωση η αυθεντική ερμηνεία των Νόμων ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές και όχι στους εκάστοτε ενδιαφερόμενους επαγγελματικούς φορείς (ή τους εκπροσώπους της).
Και αυτό γιατί το 99,9% των συνεργατών της υπέγραψε τις νέες συμβάσεις σε διάστημα λίγων ημερών, απαντώντας έτσι εμέσως στους ισχυρισμούς περί «πιέσεων».

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης