Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

«Παράθυρο» παράτασης στις δεσμευτικές προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική

«Παράθυρο» παράτασης στις δεσμευτικές προσφορές για την  Εθνική Ασφαλιστική
Μέχρι τις 31/12/19 θα πρέπει οι τρεις εταιρίες που πέρασαν στη δεύτερη διαγωνιστική φάση για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές στην Εθνική τράπεζα
Εντός τριών ημερών, έως τις 31/12/19, θα πρέπει οι τρεις εταιρίες που πέρασαν στη δεύτερη διαγωνιστική φάση για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές στην Εθνική τράπεζα, η οποία θα πρέπει μέσα στο δίμηνο το νέου έτους να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με την πώληση της εταιρίας, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν.
Στην δεύτερη φάση, όπως είχε γράψει το ΒΝ, τα ποσά που προτάθηκαν - χωρίς δεσμευτικές προσφορές - από τις CVC Capital Partners, Centerbridge Lone Star και 3ICP – LCP ανέρχονται από 500 έως και 560 εκατ. ευρώ.
Την περασμένη εβδομάδα ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές από τη διοίκηση της Τράπεζας, για τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασία και την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκ νέου παράταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρώτη φάση του διαγωνισμού κανένας από τους υποψήφιους μετόχους δεν κατέθεσε πρόταση που να ικανοποιεί την διοίκηση της Τράπεζας, η οποία με βάση τα στοιχεία του 9μηνου αποτιμά την Εθνική Ασφαλιστική στο 1,06 δισ. ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία 9μηνου του 2019 όπου είχε εντυπωσιακή αύξηση της παραγωγής κατά 24,3%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2018, με τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα να ανέρχονται σε 578,4 εκ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας την ουσιαστική συνδρομή της Εταιρίας στην αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.
Τα κέρδη προ φόρων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το κόστος της οικειοθελούς αποχώρησης του προσωπικού, διαμορφώθηκαν σε 59,2 εκ ευρώ, έναντι 50,1 εκ ευρώ το 9μηνο του 2018, παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 18,2%.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία «συνειδητά» απέχει από το όλο πλέγμα του διαγωνισμού όλο το προηγούμενο, αλλά και το υπάρχον διάστημα, προκρίνει την διατήρηση της εταιρίας σε ελληνικά χέρια, καθώς έχει μεγάλη κερδοφορία και συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.  
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η CVC, η οποία έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά, έχει υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα αγοράζοντας το Υγεία και άλλα Ελληνικά ιδιωτικά θεραπευτήρια, ενώ η Fosun είχε διεκδικήσει την εταιρία κατά τον πρώτο διαγωνισμό το 2018, ο οποίος απέβη άκαρπος λόγω της αδυναμίας του προτιμητέου επενδυτή Exin Group να βρει τα κεφάλαια για την καταβολή του τιμήματος.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης