Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Όμιλος Allianz αύξηση εσόδων 2,1 δισ. ευρώ στο γ' 3μηνο του 2020

tags :
Όμιλος Allianz αύξηση εσόδων 2,1 δισ. ευρώ στο γ' 3μηνο του 2020
Ο δείκτης κεφαλαιοποίησης Solvency II βρίσκεται στα 192%
Αύξηση εσόδων κατά 5,9% (2,1 δισ. ευρώ) εμφάνισε ο όμιλος της Allianz  κατά το 3ο τρίμηνο του 2020, παρά το γεγονός ότι τα  συνολικά έσοδα μειώθηκαν λόγω της πανδημίας κατά 6,1% στα 31,4 δισεκατομμύρια ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη ήταν 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο δείκτης κεφαλαιοποίησης Solvency II βρίσκεται στα 192%.
Μετά από μια σύντομη περίοδο οικονομικής ανάκαμψης, η πρόσφατη αύξηση των ποσοστών μόλυνσης από τον Covid-19 οδήγησε πολλές κυβερνήσεις να εντείνουν τα μέτρα περιορισμού και πάλι για να περιορίσουν τη διάδοση της πανδημιάς.
Καθώς οι δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να υφίστανται, ο Όμιλος Allianz επέδειξε και πάλι την ανθεκτικότητά του το τρίτο τρίμηνο του 2020 και σημείωσε σταθερή απόδοση σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς εννέα μήνες μέσα στο έτος.
Υπό το φως των συνεχιζόμενων οικονομικών αβεβαιοτήτων που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19, το Διοικητικό Συμβούλιο της Allianz SE αποφάσισε να διακόψει το προηγούμενο ανασταλέν πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών για το  2020 και να μην εκτελέσει πλέον το εκκρεμές μέρος του προγράμματος ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ.
«Έχουμε δείξει σταθερά αποτελέσματα σε ένα περιβάλλον που θα παραμείνει δύσκολο. Όχι μόνο η οικονομική μας απόδοση ήταν ανθεκτική, αλλά έχουμε επίσης λάβει ισχυρή υποστήριξη από το εξαιρετικό προσωπικό μας σε όλο τον κόσμο. Και η Allianz αναγνωρίστηκε για άλλη μια φορά από την Interbrand ως 1 παγκόσμια ασφαλιστική μάρκα», δήλωσε ο Oliver Bäte, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης