Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Το Business Plan για 285.000 εκκρεμείς συντάξεις και τα «αγκάθια» του κ. Κεφαλογιάννη

Το Business Plan για 285.000 εκκρεμείς συντάξεις και τα «αγκάθια» του κ. Κεφαλογιάννη
Business Plan έξι σημείων για την επίσπευση της έκδοσης 285.000 Κύριων, Επικουρικών και Εφάπαξ συντάξεων καλείται να εκκαθαρίσει μέσα σε ένα δωδεκάμηνο η νέα επιτροπή
Σχετικά Άρθρα

Business Plan έξι σημείων για την επίσπευση της έκδοσης 285.000 Κύριων, Επικουρικών και Εφάπαξ συντάξεων καλείται να εκκαθαρίσει μέσα σε ένα δωδεκάμηνο η επιτροπή που συστάθηκε υπό τον οικονομολόγο Μιχάλη Κεφαλογιάννη στον e-ΕΦΚΑ.
Η επιλογή στο πρόσωπο του κ. Κεφαλογιάννη από τον Κωστή Χατζηδάκη δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς είχε αναλάβει την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, την περίοδο 2012-2014 ηγήθηκε της επιτυχημένης προσπάθειας ίδρυσης του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (ΙFG), αλλά και πρόσφατα συνέβαλε με το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ.
Ο Μ. Κεφαλογιάννης είναι Συνιδρυτής και Διαχειριστής Εταίρος εταιρίας επενδυτικών συμβούλων, με βασικό αντικείμενο εργασιών την αναδιάρθρωση χρέους μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων (πάνω από 100 εκατομ ευρώ συνολικά αναδιαρθρωμένα δάνεια μέχρι σήμερα) και συναλλαγές εξαγορών και συγχωνεύσεων σε σειρά κλάδων.
Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ενεργός investment manager τα τελευταία 25 χρόνια, έχοντας θητεύσει ως Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων μεγάλων εταιριών στους τομείς των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των τηλεπικοινωνιών, της αναψυχής και ψυχαγωγίας καθώς και στην διοίκηση εταιριών του τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα.

Τα «αγκάθια» του Μ. Κεφαλογιάννη


Ο 56χρονος Manager καλείται να διαχειριστεί σε χρόνο ρεκόρ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις την Δευτέρα του κ. Χατζηδάκη στην επιτροπή των θεσμών συνολικές εκκρεμότητες 154.000 αιτήσεων για κύρια σύνταξη στο τέλος του 2020, εκ των οποίων 45.000 αφορούν στο ΙΚΑ, 31.000 στον ΟΓΑ, 28.000 στον ΟΑΕΕ και 22.000 περίπου χιλιάδες στο Δημόσιο.
Το σύνολό των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων ανέρχεται στις 119.694, εκ των οποίων οι 55.000 είναι ληξιπρόθεσμες.
Το επιχειρησιακό πλάνο για το τρέχον και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα περιλαμβάνει:

1. τη δυνατότητα προσωρινής στελέχωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ με πρώην υπαλλήλους των Ταμείων που έχουν συνταξιοδοτηθεί, οι οποίοι είναι έμπειρα στελέχη στο θέμα της απονομής συντάξεων.
2. τη συγκρότηση κλιμακίων εργαζομένων, με παροχή επιπλέον αμοιβών βασισμένων στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων
3. αποσπάσεις από άλλους φορείς του Δημοσίου προς τον ΕΦΚΑ για χρονικό διάστημα 6 μηνών
4. την προσωρινή διάθεση προσωπικού από επιστημονικά επιμελητήρια
5. προσλήψεις νέων υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ ώστε να απελευθερωθούν στελέχη με εμπειρία στην απονομή συντάξεων που τώρα απασχολούνται σε άλλες δραστηριότητες
6. αγορά φορητών υπολογιστών ώστε οι απασχολούμενοι μέσω τηλεργασίας υπάλληλοι του ΕΦΚΑ να μπορούν να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους.

Σημαντικό είναι ότι τον κ. Κεφαλογιάννη θα πλαισιώνει ομάδα αμισθί που γνωρίζει εκ των έσω το πρόβλημα και κυρίως δυο στελέχη του υπουργείου με τεράστια πείρα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, όπως η κ. Αρτεμις Δεδούλη μέχρι το 2014 Γενική διευθύντρια του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Ελένη Νιαρχάκου προϊσταμένη γενικής διεύθυνσης συντάξεων του ΕΦΚΑ.
Σε επιστημονικό επίπεδο την ομάδα θα πλαισιώνουν η κ. Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Αλέξανδρος Βαρβέρης, αναπληρωτής Διευθυντής Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η Ομάδα Έργου θα έχει στενή συνεργασία με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των υπολοίπων συναρμόδιων υπουργείων.
Για την υλοποίηση του project της επιτάχυνσης των συντάξεων, η Ομάδα θα μπορεί να καταφεύγει –εάν και όποτε το κρίνει σκόπιμο- στις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης