Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

«Μαχαίρια» για την καρέκλα της ΟΚΕ – Παραιτήσεις στην ΑΔΕΔΥ και μηνύσεις στην ΓΣΕΕ

tags :
«Μαχαίρια» για την καρέκλα της ΟΚΕ – Παραιτήσεις στην ΑΔΕΔΥ και μηνύσεις στην ΓΣΕΕ
Χαμός στο ίσωμα γίνεται τόσο από τα Δεξιά, όσο και από τα Αριστερά στις δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου (ΑΔΕΔΥ) και του ιδιωτικού τομέα (ΓΣΕΕ).
Χαμός στο ίσωμα γίνεται τόσο από τα Δεξιά, όσο και από τα Αριστερά στις δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου (ΑΔΕΔΥ) και του ιδιωτικού τομέα (ΓΣΕΕ).

Στην ΑΔΕΔΥ, όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις έχουν πέσει πάνω στον πρόεδρο Γιάννη Πάϊδα (ΔΑΚΕ) και ζητούν την παραίτησή του.
Αιτία η διεκδίκηση από μέρους του της προεδρίας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).
Στην ΟΚΕ είχε σειρά να προτείνει πρόεδρο για την επερχόμενη θητεία η ΓΣΕΕ και μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη του είχε προτείνει ως πρόσωπο κοινής αποδοχής μη συνδικαλιστή και συγκεκριμένα τον μέχρι σήμερα πρόεδρο του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, έγκριτο νομικό Άγγελο Ζησιμόπουλο.
Ο πρωθυπουργός συμφώνησε και ζήτησε από τον υπουργό Οικονόμων Χρήστο Σταϊκούρα, που ήταν παρόν στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του υπουργείου να είναι θετικοί.
Το θέμα με τον κ. Πάϊδα ηγέρθη στην 3η ψηφοφορία, καθώς έβαλε εμβόλιμα υποψηφιότητα και υπερψηφίστηκε, τόσο από τους εκπροσώπους του υπουργείου, όσο και από τις οργανώσεις των εργοδοτών που μετέχουν στην ΟΚΕ.
Οι καλά γνωρίζοντες, λένε ότι «πίσω από την εξέλιξη αυτή» υπάρχει «δάκτυλος» του κ. Σταϊκούρα, καθώς ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ήταν εκλογάρχης-εκτός από υποψήφιος της ΝΔ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας- του υπουργού στη Λαμία.
Βέβαια δεν κατάφερε να εκλεγεί αφού δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των 2/3 που απαιτούνται.

Όμως ο αγώνας συνεχίζεται…

Στην ΓΣΕΕ τώρα τα πράγματα παραμένουν το ίδιο σύνθετα και ταυτόχρονα απλά.
Το ΠΑΜΕ το οποίο εμπόδιζε επί 3 χρόνια την οργάνωση συνεδρίου για την εκλογή προεδρείου στην Συνομοσπονδία, συμμετέχει απέχοντας.
Παραμένει στη νέα διοίκηση, χωρίς όμως να έχει θέσεις ευθύνης.
Ο μόνιμος πάντως και μεγάλος εχθρός είναι το μέλος της διοίκησης και γραμματέας Τύπου Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ο οποίος επανειλημμένα έχει καταγγελθεί ως «εργοδοτικός», γιατί έχει χαλάει πολλές φορές τη «σούπα» σε διάφορες οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα απ’ όπου έχει εκλεγεί.
Ο συγκεκριμένος πήγε στον εισαγγελέα και υπέβαλλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίων κορυφαίου στελέχους του ΠΑΜΕ στη Συνομοσπονδία.
Μεταξύ των άλλων αυτό που κατήγγειλε στον εισαγγελέα αφορά σε ότι «ειπώθηκε στις 27.1.2021 στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και εν συνέχεια διακινήθηκε με ανακοίνωση σε πλήθος ΜΜΕ και εργαζομένων, ότι τάχα ο αντιπρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με τα εξόχως χυδαία και σεξιστικά σχόλια στα social media είναι δήθεν φίλος του» , με τον οποίο «όχι μόνο δεν είμαι φίλος αλλά δεν θυμάμαι να έχω συναντηθεί και ποτέ μαζί του».
Θα έχει συνέχεια….

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης