Ασφαλιστικά Νέα

«Ξεκλείδωσαν» τα αναδρομικά συνταξιούχων - Επισπεύδεται η Εθνική Σύνταξη - Επιβεβαίωση του ΒΝ

«Ξεκλείδωσαν» τα αναδρομικά συνταξιούχων - Επισπεύδεται η Εθνική Σύνταξη - Επιβεβαίωση του ΒΝ
Από το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής της αίτησης ενημερωτικό σημείωμα για το ποσό που έλαβε ο κάθε δικαιούχος
Σχετικά Άρθρα

Ξεκλείδωσε νωρίτερα κατά 11 μέρες η απονομή των αναδρομικών συντάξεων χηρείας από την προγραμματισμένη ημερομηνία και θα ακολουθήσει μπαράζ-όπως έγραψε χτες το ΒΝ (ΔΕΣ ΕΔΩ (https://www.bankingnews.gr/index.php?id=545607) για τα αναδρομικά των εργαζομένων συνταξιούχων και για όσους είναι ασφαλισμένοι πάνω από 30 χρόνια, ενώ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο κατατίθεται στην Βουλή η ρύθμιση για την χορήγηση Εθνικής Σύνταξης από τον πρώτο μήνα που κάποιος υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης.
Χτες από τα 102.997 αιτήματα των συντάξεων χηρείας, μετά από διασταυρώσεις προέκυψε ότι περίπου 30.000 αφορούν περιπτώσεις για τις οποίες δεν είχαν γίνει κρατήσεις προς επιστροφή την περίοδο Ιουνίου 2015 - Μαΐου 2016 και από τις 72.924 αιτήσεις εκκαθαρίστηκαν μηχανογραφικά 63.207 αιτήσεις και πληρώθηκαν την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στους δικαιούχους.
Από το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής της αίτησης ενημερωτικό σημείωμα για το ποσό που έλαβε ο κάθε δικαιούχος.
Την ίδια ημέρα θα δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων και σε όσους εσφαλμένα οριστικοποίησαν την αίτησή τους.
Στα τμήματα πληρωμών θα σταλούν επίσης 5.781 αιτήσεις κληρονόμων β΄ βαθμού για τις οποίες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη μηχανογραφική επεξεργασία με στόχο να πληρωθούν στην 3η προγραμματισμένη πληρωμή (10/4/2021).

384 ευρώ από την 1η μέρα

Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός αρμόδιος για το Ασφαλιστικό Πάνος Τσακλόγλου διαβεβαίωσε το σώμα της Βουλής ότι η Εθνική Σύνταξη που θα χορηγείται στις νέες αιτήσεις σε καμία περίπτωση δεν θα υποκαταστήσει το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς 70% για το δημόσιο και 60% για τον ιδιωτικό τομέα.
Η εθνική σύνταξη ύψους 345 έως 384 ευρώ θα καταβάλλεται, σύμφωνα με τροπολογία του Κωστή Χατζηδάκη από την πρώτη μέρα που θα υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης και θα τη λαμβάνουν περιπτώσεις που αποκλείονταν από το μέτρο της προσωρινής σύνταξης, όπως στον ΟΑΕΕ ή στο ΟΓΑ που υπάρχουν χιλιάδες οφειλέτες, με εκκρεμείς αιτήσεις.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν τα 384 ευρώ είναι να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης.
Το ποσό θα πιστώνεται κάθε μήνα στο λογαριασμό τους για όσο διάστημα περιμένουν είτε την προσωρινή είτε την οριστική τους σύνταξη.
Διαφορετική θα είναι η διαδικασία για τους συνταξιούχους περιμένουν στην ουρά προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν με μηδενικό εισόδημα.
Η κατηγορία αυτή θα πρέπει να καταχωρήσει σε ηλεκτρονική πλατφόρμα το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ τους και το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού προκειμένου να τους καταβληθεί το ποσό της Εθνικής Σύνταξης, για όλους τους μήνες της αναμονής.
Έναντι ποσό σύνταξης θα παίρνουν άμεσα με την αίτηση και οι ασφαλισμένοι που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με εξαγορά πλασματικών ετών.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης