Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Όμιλος Generali: Ρεκόρ 5,2 δισ. λειτουργικού αποτελέσματος το 2020

tags :
Όμιλος Generali: Ρεκόρ 5,2 δισ. λειτουργικού αποτελέσματος το 2020
Ρεκόρ λειτουργικού αποτελέσματος 5,2 δις ευρώ (αύξηση 0,3%) πέτυχε ο Όμιλος Generali κατά το 2020

Ρεκόρ λειτουργικού αποτελέσματος 5,2 δις ευρώ (αύξηση 0,3%) πέτυχε ο Όμιλος Generali κατά το 2020, γεγονός που επιβεβαιώνει την πολύ ισχυρή κεφαλαιακή θέση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε στο Μιλάνο ο Όμιλος, τα συνολικά ακαθάριστα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 70,7 δις ευρώ (+ 0,5%), με ανθεκτικά και κερδοφόρα ασφάλιστρα και υψηλής ποιότητας καθαρές εισροές στα προγράμματα υγεία που ανήλθαν στα 12,1 δις ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1.7 δις ευρώ (-34,7%), επηρεασμένα από εφάπαξ και απομειώσεις στις επενδύσεις κυρίως κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Εξαιρουμένων των εξόδων του Έκτακτου Διεθνούς Ταμείου για το Covid-19 και της συναλλαγής διαχείρισης παθητικού, το προσαρμοσμένο καθαρό κέρδος ανήλθε σε 2.07 δις ευρώ (-12,7%)
Η άριστη κεφαλαιακή θέση επιβεβαιώθηκε με το λόγο φερεγγυότητας στο 224%, επωφελούμενο από την παραγωγή κεφαλαίου ρεκόρ στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται στο 1,47 ευρώ χωρισμένο σε δύο δόσεις των 1,01 € και 0,46 €, αντίστοιχα.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali Group Philippe Donnet, τόνισε ότι ο Όμιλος επιβεβαιώνει τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα της Generali τόσο από τεχνική άποψη όσο και από την κεφαλαιακή του θέση.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχουμε επιτύχει το καλύτερο λειτουργικό αποτέλεσμα και, χάρη στην περαιτέρω ανάπτυξη του μερίσματος, συνεχίζουμε να δημιουργούμε αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους.
Ο Όμιλος έχει επιταχύνει τον επιχειρηματικό του μετασχηματισμό για να εγγυηθεί ότι διαθέτουμε ένα μοντέλο διανομής που συνδυάζει όλο και περισσότερο το φυσικό και το ψηφιακό και, χάρη στο καινοτόμο πνεύμα των υπαλλήλων και των αντιπροσώπων μας, διασφαλίζει ότι είμαστε τώρα πιο κοντά στους πελάτες μας από ποτέ.
Τέλος, είμαι πολύ περήφανος που στην κρίσιμη στιγμή της κρίσης, η Generali ανέλαβε άμεση δράση με το Έκτακτο Διεθνές Ταμείο μας και άλλες πρωτοβουλίες υψηλού αντίκτυπου για να υποστηρίξει τις κοινότητες και τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.
generali.JPG

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης