Ασφαλιστικά Νέα

Με ανησυχία για αθέμιτο ανταγωνισμό υποδέχτηκε η ασφαλιστική αγορά το deal Εθνικής τράπεζας και CVC

Με ανησυχία για αθέμιτο ανταγωνισμό υποδέχτηκε η ασφαλιστική αγορά το deal Εθνικής τράπεζας και CVC
Νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό προκαλεί η πώληση του 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC
Σχετικά Άρθρα

Νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό και μούδιασμα στην ασφαλιστική αγορά προκαλεί η πώληση του 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC, καθώς το συγκεκριμένο fund ελέγχει το 35% της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και το 70% της νοσοκομειακής στην Αττική.
Σε αντίθεση με την αύξηση των συμβολαίων Υγείας που θεωρούν οι εργαζόμενοι ότι μπορεί να κάνει, η ασφαλιστική αγορά, αντίθετα, φοβάται «ένα σπάσιμο» των τιμών, με καθιέρωση προνομιακής μεταχείρισης, που μπορεί να «μαζέψει» όλα τα συμβόλαια υγείας.
Με εξαίρεση την Interamerican που έχει δύο κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καμία άλλη ασφαλιστική δεν έχει το εύρος του CVC το οποίο περιλαμβάνει το 35% του μεριδίου της αγοράς στις Γενικές Κλινικές και σχεδόν το 30% του μεριδίου της αγοράς στις Μαιευτικές - Γυναικολογικές Κλινικές, καθώς στον όμιλο Υγεία περιλαμβάνονται το Λητώ και το Μητέρα.
Εξαίρεση από τον κανόνα του ελέγχου αποτελούν το Ερρίκος Ντυνάν, το Ιατρικό Κέντρο και το Mediteraneo, ΡΕΑ και το ΙΑΣΩ.
Προς τα εκεί προσανατολίζονται σύμφωνα με πληροφορίες και οι εργαζόμενοι να στρέψουν τα βέλη τους, με προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο κατά πόσο είναι σύννομη μία εταιρία να ελέγχει το 26% της αγοράς Υγείας και το 35% της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.
Πάντως υπάρχουν και εκτιμήσεις για το «να δούμε, αν θα ολοκληρωθεί και πως η συμφωνία», ενώ επιπλέον, η ασφαλιστική αγορά θεωρεί ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια πώλησης μέσω χρηματιστηρίου, ή τουλάχιστον να ζητηθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από επενδυτές.
Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής θεωρούν ότι η φετινή κερδοφορία ξεπερνά τα 80 εκ. ευρώ και η συνολική την τελευταία επταετία ξεπερνάει κατά πολύ τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο η Εθνική Τράπεζα αποτίμησε την αξία της.  

Τα Κέντρα Υγείας που ελέγχει το CVC


ΠΕΡΣΕΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Α.Ε.  
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.  
SKIAWORLD INVESTMENTS LIMITED  
GROUP MEDICAL PURCHASING Ε.Π.Ε.  
METROPOLITAN ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΚΕ  
METROPOLITAN GENERAL  
ΥΓΕΙΑ ΑΕ  
ΜΗΤΕΡΑ ΑΕ  
ΛΗΤΩ ΑΕ  
ALPHA-LAB AE  
Y-LOGIMED AE  
CRETA INTERCLINIC  
BUSINESS CARE  

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης