Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

O Όμιλος Howden εξαγόρασε την A+ Agents - Επιβεβαίωση ΒΝ για ανακατατάξεις στην ασφαλιστική αγορά

O Όμιλος Howden εξαγόρασε την A+ Agents - Επιβεβαίωση ΒΝ για ανακατατάξεις στην ασφαλιστική αγορά
Η κίνηση αυτή έρχεται μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο να επιβεβαιώσει το ΒΝ για τις κινήσεις μικρότερων εταιριών
Σχετικά Άρθρα

Την εξαγορά της A+ Agents μέσω απορρόφησης, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 6/4 ο Όμιλος Howden Matrix, ο οποίος πραγματοποιεί την 3η του επένδυση μετά την αρχική  της  θυγατρικής μεσιτικής της Τράπεζας Πειραιώς.
Η κίνηση αυτή έρχεται μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο να επιβεβαιώσει το ΒΝ για τις κινήσεις μικρότερων εταιριών, μετά την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της εξαγοράς από της ΑΧΑ από την Generali, αλλά και της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC.
Με την κίνηση αυτή ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο η θέση του Ομίλου σε δύο καίριες αγορές: στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στους Χρηματοοικονομικούς κινδύνους.
Ήδη η Α+ Agents διαθέτει χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει περισσότερα από 700MW ετησίως, ενώ σε συνδυασμό με τον Όμιλο Howden Matrix υπερβαίνουν τα 1.4 GW.
Επιπλέον η εξειδίκευση της A+ Agents στην ασφάλιση Χρηματοοικονομικών κινδύνων θα αξιοποιηθεί περαιτέρω στο πλαίσιο του Ομίλου Howden Matrix, ο οποίος εδώ και σειρά ετών αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στη συγκεκριμένη κατηγορία κινδύνων στην Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση της τρίτης κατά σειρά εξαγοράς εταιρίας διαμεσολάβησης από τον Όμιλο Howden Matrix κατά την τελευταία διετία, ο Group CEO Δημήτρης Τσεσμετζόγλου δήλωσε: «Η απόφασή μας να εντάξουμε την Α+ Agents και τα εξαιρετικά στελέχη της στην μεγάλη επαγγελματική οικογένεια της Howden, αποτελεί μία ιδιαιτέρως μελετημένη κίνηση η οποία δεν είχε μόνο στόχο το χαρτοφυλάκιο, αλλά και την καθημερινή, στενή μεταξύ μας συνεργασία. Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό εγχείρημα που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τη δέσμευσή μας να προσελκύσουμε με τους καλύτερους της αγοράς. Ολοκληρώσαμε μία συμφωνία που διαθέτει όλα τα εχέγγυα της επιτυχίας – κοινή φιλοσοφία, ταυτόσημους στόχους και όλες τις προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη εργασιών».

Ο επικεφαλής της A+ Agents Παναγιώτης Δούμας, αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει η συνεργασία με τον Όμιλο Howden Matrix: «Σε μία περίοδο που η αγορά μας συρρικνώνεται και η προσπάθεια των διαμεσολαβητών εξαντλείται στην διατήρηση των εργασιών τους, η A+ Agents έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει το ταλέντο των ανθρώπων της και το ποιοτικό χαρτοφυλάκιό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο - με την ένταξή της στον κορυφαίο όμιλο διαμεσολάβησης της ελληνικής αγοράς. Η ταύτιση της κουλτούρας και η προσήλωσή μας στην ποιοτική ασφαλιστική κάλυψη με τις πλέον ανταγωνιστικές τιμές, σε συνδυασμό με την οικονομική ευρωστία και τη διεθνή εμβέλεια του ομίλου Howden, δημιουργούν για όλους εμάς τις ιδανικές συνθήκες για κατάκτηση ακόμη μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς, σε στοχευμένους κλάδους».

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης