Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ανοιχτή στις εξαγορές η Eurolife FFH με τρεις προϋποθέσεις προς την κυβέρνηση

Ανοιχτή στις εξαγορές η Eurolife FFH με τρεις προϋποθέσεις προς την κυβέρνηση
Τι δηλώνει ο CEO της Eurolife Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στο bankingnews
Σχετικά Άρθρα

Ανοιχτή είναι η Eurolife FFH στο ενδεχόμενο εξαγοράς άλλης ασφαλιστικής επιχείρησης, με τον CEO Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου να δηλώνει στο ΒΝ «είμαστε ανοιχτοί και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις είμαστε εδώ».
Ταυτόχρονα, στο περιθώριο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του Ομίλου, με την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, έθεσε τρεις προϋποθέσεις ως προς τις καθυστερήσεις που παρουσιάζει η κυβέρνηση αναφορικά με τις δεσμεύσεις της.
• Περιμένουμε την υλοποίηση της εξαγγελίας για τα φορολογικά κίνητρα, ώστε να εκπίπτουν οι ασφαλιστέες εισφορές από το εισόδημα.
• Είμαστε η μοναδική χώρα με κρατική ασφάλιση μόνο και όχι με μείγμα ιδιωτικής-κρατικής, όπως γίνεται στα περισσότερα κράτη. «Κάποιοι κάνουν λάθος; Οι πολλοί ή εμείς»; Στο θέμα αυτό έθιξε και τις συνέργειες με το Δημόσιο στο θέμα της ασφάλισης στην υγεία και απέναντι στις φυσικές καταστροφές.
• Θα συνεχιστούν οι ανακατατάξεις στην ασφαλιστική αγορά, η οποία είναι καλά θωρακισμένη και υπό τον αυστηρό έλεγχο της ΤτΕ.
Αυτή τη στιγμή, όπως τόνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου η ασφαλιστική αγορά είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα με επενδύσεις 17 δις ευρώ, σημειώνοντας ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δίνει ελπίδες για καλύτερες επιδόσεις στην ασφαλιστική αγορά, που είχε κάμψη λόγω πανδημίας -3,7% με -8% στις ασφάλειες ζωής, 0,4% στις γενικές ασφαλίσεις και +8,5% στα προϊόντα υγείας.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρίας τα συνολικά κέρδη προ φόρων για τη χρονιά που πέρασε, άγγιξαν τα €151,9 εκατ. (ποσό αυξημένο κατά 13% σε σχέση με το 2019), ενώ σε επίπεδο πενταετίας (2016-2020) έχουν φτάσει τα €672,60 εκατ.
Το 2020, ο οργανισμός έδειξε την υπεροχή του στη διαχείριση επενδυτικών χαρτοφυλακίων.
Πιο συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων των ατομικών προγραμμάτων διαχείρισης κεφαλαίου εξασφάλισε υψηλές αποδόσεις ύψους 3,24%, ενώ η απόδοση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων των ομαδικών προγραμμάτων διαχείρισης κεφαλαίου έκλεισε στο 2,78% το 2020.
Οι υψηλές αποδόσεις στα επενδυτικά προγράμματα για το 2020 αποτελεί συνέχεια μιας σειράς υψηλών αποδόσεων που διαχρονικά απολαμβάνουν οι ασφαλισμένοι των ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων.

Προτεραιότητες

Για το Όμιλο Eurolife FFH, η υποστήριξη των δικτύων συνεργατών είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές του, γι' αυτό πέρυσι πραγματοποίησε συνολικά 345 εκπαιδευτικές συναντήσεις για τους συνεργάτες, με περισσότερες από 1.200 ώρες εκπαίδευσης και πάνω από 14.300 συμμετοχές.
Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο των εκπαιδευτικών συναντήσεων το 71% πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως, με 53% live τηλε-εκπαίδευση σε εικονική αίθουσα (virtual class) και 47% e-learning ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη μορφή της αυτοδιδασκαλίας.
Το 29% των συναντήσεων έγιναν δια ζώσης, με έμφαση σε τομείς όπως η υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των συνεργατών με βάση και τις ανάγκες του σημερινού περιβάλλοντος.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους του, ο Όμιλος έδωσε προτεραιότητα στην ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού, εφαρμόζοντας από πολύ νωρίς εργασία από το σπίτι σε ποσοστό που ξεπερνάει το 75%.
Παρά τις δυσκολίες του 2020, κατάφερε παράλληλα να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους εργαζόμενους, οι οποίες ξεπέρασαν τις 4.300 ώρες, καθώς και σεμινάρια wellness με θέμα την ψυχική υγεία και ευεξία (περισσότερες από 1.450 ώρες).
Για τον Όμιλο Eurolife FFH, αξία έχει να δίνει ευκαιρίες στους επαγγελματίες του αύριο. Μέσα στο 2020, 15 φοιτητές με διαφορετικά αντικείμενα σπουδών ολοκλήρωσαν την πρακτική τους εξάσκηση σε ξεχωριστές διευθύνσεις του οργανισμού.

Απολογισμός

Κάνοντας έναν απολογισμό του 2020, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε σχετικά «Ο Όμιλος Eurolife FFH κινήθηκε με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας την κορυφαία μας θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.
Το κλειδί για την επιτυχία μας δεν είναι άλλο από την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν καθημερινά οι πελάτες και οι συνεργάτες μας, γι’ αυτό φροντίζουμε να είμαστε στο πλευρό τους και να τους ενδυναμώνουμε ώστε να καταφέρνουν περισσότερα. Μάθαμε πολλά από τη χρονιά που πέρασε και είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε τη γνώση αυτή για την επόμενη ημέρα. Συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, στην ψηφιοποίηση των λειτουργιών μας και στη στήριξη της κοινωνίας με έργα που έμπρακτα βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Σκοπός μας είναι να παραμείνουμε δυνατοί απέναντι στις προκλήσεις και να δίνουμε αξία σε ό,τι έχει σημασία για κάθε άνθρωπο που μας εμπιστεύεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης