Ασφαλιστικά Νέα

Τσακλόγλου (υφ. Εργασίας): Στις αρχές του 2022 η λειτουργία του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης

Τσακλόγλου (υφ. Εργασίας): Στις αρχές του 2022 η λειτουργία του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης

Στο νέο Ταμείο θα δημιουργηθεί περιορισμένος αριθμός επενδυτικών προγραμμάτων κύκλου ζωής όπου θα επενδύονται τα κεφάλαια του «κουμπαρά» του κάθε ασφαλισμένου

Σχετικά Άρθρα

Μαζί με τρεις μελέτες (αναλογιστική, μακροοικονομική και μία βιωσιμότητας δημόσιου χρέους) πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021.

Ατομικός λογαριασμός

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι στόχος είναι το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης να λειτουργήσει στις αρχές του 2022, ενώ υπογράμμισε ότι βασικό χαρακτηριστικό του νέου συστήματος επικουρικής είναι ότι για κάθε ασφαλισμένο δημιουργείται ατομικός λογαριασμός ("κουμπαράς") στον οποίο τοποθετούνται και επενδύονται οι καταβληθείσες εισφορές.
Όπως είπε, στο νέο Ταμείο θα δημιουργηθεί περιορισμένος αριθμός προσεκτικά σχεδιασμένων επενδυτικών προγραμμάτων κύκλου ζωής όπου θα κατευθύνονται και θα επενδύονται, κατ' επιλογήν του ασφαλισμένου, τα κεφάλαια του "ασφαλιστικού κουμπαρά" του.

Εγγύηση δημοσίου

"Επιπρόσθετα, στο νομοσχέδιο προβλέπεται εγγύηση του Δημοσίου περί μη αρνητικών αποδόσεων, κάτι που σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος θα λάβει κατ' ελάχιστον επικουρική σύνταξη υπολογισμένη στη βάση της αξίας των καταβληθεισών εισφορών του σε πραγματικούς όρους.
Το νέο Ταμείο θα είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και θα αποτελεί τμήμα της κοινωνικής ασφάλισης" ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης