Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η Hellas Direct μπαίνει στη Ρουμανία - Η επέκταση στη ΝΑ Ευρώπη

tags :
Η Hellas Direct μπαίνει στη Ρουμανία - Η επέκταση στη ΝΑ Ευρώπη
Διακόσιες χιλιάδες αυτοκίνητα στο χαρτοφυλάκιο της στην Ελλάδα

Ενισχύει τα βασικά εποπτικά της κεφάλαια, παράλληλα προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της νέες αγορές από τα Βαλκάνια, η Hellas Direct.
Μπαίνει στην αγορά της Ρουμανίας για να καλύψει το κενό που αφήνει πίσω η City Insurance μετά το λουκέτο που μπήκε στην Ασφαλιστική πρόσφατα.
Συνεχίζει το άνοιγμα με την Τσεχία, Σλοβενία, Κροατία, Σλοβακία

Απαιτείται χρήμα

Με υποχρεωτική μετατρέψιμη δανειακή σύμβαση 10 εκατομμυρίων ευρώ μπήκε η EBRD στην Hellas Direct για να ενισχύσει τα βασικά εποπτικά κεφάλαια, έχοντας ήδη η εταιρεία συγκεντρώσει από τους υπάρχοντες μετόχους 7 εκατομμύρια και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) 15 εκατομμύρια.
Συνολικά μέχρι σήμερα από όλους τους γύρους η Hellas Direct έχει συγκεντρώσει 32 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να βγει και για δεύτερο γύρο στην αγορά.
Η μετοχή σύνθεση της εταιρείας μεταξύ άλλων αποτελείται από την Παγκόσμια Τράπεζα, την Power Corporation of Canada, την Endeavor Catalyst και άλλων.
«Δεδομένων μας να επεκταθούμε στα Βαλκάνια, θεωρούμε πως είναι μια καλή χρονική στιγμή για να τους προσθέσουμε στο μετοχολόγιό μας» τονίζει στο BN o Αλέξης Πανταζής συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η είσοδος της οποίας έρχεται υπό την μορφή της υποχρεωτικότητας του μετατρέψιμου χρέους για την ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων Tier I σύμφωνα με την Οδηγία της Ε.Ε., Solvency II.

Έκθεση Φερεγγυότητας 2019, 2020

Σύμφωνα με την έκθεση Φερεγγυότητας για το 2020 το SCR της Hellas Direct τη 31 Δεκεμβρίου έκλεισε στο 109,41% από 153,18% το 2019 και το MCR στο 210,40% από 217,06% το 2019.
Ο κίνδυνος στο underwriting στις ασφαλίσεις κατά ζημιών το 2019 στο 44% ενώ το 2020 αυξημένος κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες στο 51%.
Ποσό ύψους 16,3 εκατομμυρίων γράφει στην έκθεση Φερεγγυότητας η Hellas Direct που θα εισρεύσει στα τέλη Απριλίου 2021 θα ενισχύσει στο δείκτη SCR στο 300%, διασφαλίζοντας την επάρκεια των εποπτικών κεφαλαίων για τουλάχιστον ένα δωδεκάμηνο.

Διακόσιες χιλιάδες οχήματα στο χαρτοφυλάκιο της

Το 2020 η παραγωγή ασφαλίστρων έκλεισε κοντά στα 30εκατομμύρια ευρώ αυξημένη, 47% σε σχέση με το 2019. Σε στόλο αυτό αντιστοιχεί γύρω στα 200 χιλιάδες οχήματα, 56% πάνω από το 2019.
Το loss ratio (κυρίως λόγω του lockdown) βελτιώθηκε από 49% στο 33% και τα μικτά κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 91%.

Συνεργασίες με αντασφαλιστές

Η Hellas Direct έχει quota share με την Swiss Re, τη Munich Re και την Mapfre.
Επίσης έχει excess of loss συμβάσεις με την Swiss Re, τη Munich Re, την Hannover Re, την QBE και την Liberty Mutual.

Χάλασε το deal

Αρχές του χρόνου η Hellas Direct ήταν πολύ κοντά στο να εξαγοράσει την Interpartner Assistance της ΑΧΑ SA ωστόσο η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε.
Φήμες λένε ότι η Interpartner μελετά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ελλάδα.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης