Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Έρχονται νέες εξαγορές στις ασφάλειες - Το ενδιαφέρον της Covea για τις επιχειρήσεις ζημιών της ΑΧΑ

Έρχονται νέες εξαγορές στις ασφάλειες - Το ενδιαφέρον της Covea για τις επιχειρήσεις ζημιών της ΑΧΑ
Κλειδί οι αντασφάλειες...
Σχετικά Άρθρα

Η είδηση ήρθε από την Γαλλική Covéa η οποία ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τις επιχειρήσεις ζημιών της AXA Group, την AXA XL Re στις Βερμούδες.
Ο στόχος της είναι να επιτύχει τη διαφοροποίηση του κινδύνου, μπαίνοντας γερά στην αντασφαλιστική αγορά.
Τα νέα αυτά έρχονται ένα χρόνο μετά από την εκδήλωση ενδιαφέροντoς της Covea να εξαγοράσεις την Partner Re, αλλά και σχεδόν τρία χρόνια μετά το ενδιαφέρον που έδειξε να αποκτήσει στην SCOR.
Καμία από τις δύο αυτές προσεγγίσεις τότε δεν ήταν επιτυχής.

Παίρνουν το δρόμο τους

Ωστόσο, ενώ το έπος SCOR - Covéa κατέληξε να βρει το δρόμο του, κύκλοι της αγοράς λένε πως η Γαλλική ασφαλιστική δεν σηκώνει τα μάτια της από τον αντασφαλιστή των Βερμούδων, την AXA XL.
Η νέα αυτή μονάδα που απέκτησε η ΑΧΑ ολοκληρώνοντας την εξαγορά διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο κατά κύριο λόγο με ανανεωμένες αντασφαλιστικές συμβάσεις, το underwriting των οποίων έχει κάνει η XL Bermuda Ltd, η οποία εξαγοράστηκε από την ΑΧΑ το 2018,
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2020, η AXA XL RE έγραψε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια μεικτά ασφάλιστρα, (το 25% της συνολικής παραγωγής του Ομίλου) όγκος παραγωγής που την κατατάσσει μεταξύ των 15 μεγαλυτέρων αντασφαλιστικών ζημιών στον κλάδο.
Οι αναφορές σημειώνουν ότι κατά τη διάρκεια του 2020, η AXA XL Re κατέγραψε σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα γραπτά ασφάλιστρα, τα οποία τα τοποθετεί όμορφα στα κορυφαία 15 του κλάδου.

Γύρος ΑΧΑ – Covea, τι λέει J.P. Morgan, Berenberg

Η εξαγορά της AXA XL RE θα ενισχύει την θέση της COVEA στις αντασφαλίσεις ζωής, δίνοντας της την δυνατότητα να δίνει διαφοροποιημένες προτάσεις αντασφάλισης.
Για πολλούς λόγους η ολοκλήρωση μίας τέτοιας εξαγοράς θα ήταν πολύ θετική για την αποτίμηση της αξίας της AXA σημειώνουν αναλυτές της Berenberg .
Ομοίως το ίδιο εκτιμούν και οι αναλυτές της J.P. Morgan, οι οποίοι αναφέρουν στις αναλύσεις τους ότι η πώληση της AXA XL θα περιόριζε την μεταβλητότητα στα κέρδη της ΑΧΑ, η οποία αυξήθηκε μετά την απόκτηση της XL το 2018.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης