Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

«Στο σφυρί» ακίνητα της Ασπίς Πρόνοια, για να εξοφλήσει τους δικαιούχους

«Στο σφυρί» ακίνητα της Ασπίς Πρόνοια, για να εξοφλήσει τους δικαιούχους
Τι ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα

Για 7.163 συμβόλαια που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα, δόθηκαν εντολές για να πληρώσουν οι τράπεζες, συνολικό ποσό ύψους 2.331.000 ευρώ, στις 30 Ιουνίου σε δικαιούχους της του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής (ΕΚΖ).
Το ποσό αυτό κατεβλήθη σε συνέχεια της από 01/02/2021 ανακοίνωσης του ασφαλιστικού εκκαθαριστή της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ σχετικά με την πραγματοποίηση σταδιακών καταβολών για τη διανομή, εκ μέρους του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής (ΕΚΙΑΖ), της προκαταβολής των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 92 ν. 4714/2020 και της από 21/1/2021 απόφασης της Συνέλευσης των Μελών του ΕΚΙΑΖ.
Οι δικαιούχοι εισπράττουν ένα ελάχιστο ποσοστό 6,67% σε σχέση με αυτό που δικαιούνται.

Πουλάει για να καθαρίσει

Η όλη διαδικασία εκκαθάρισης στην παρούσα φάση βρίσκεται μπροστά σε μια ακόμα θετική εξέλιξη η οποία σχετίζεται με την έναρξη της διαδικασίας πώλησης κτιρίων από το σημαντικό απόθεμα ακινήτων που διαθέτει η Ασπίς Πρόνοια, το τίμημα των οποίων σε βάθος χρόνου θα καταλήξει στους νόμιμους δικαιούχους τους.
Παρά τις θετικές εξελίξεις οι εκκρεμοδικίες οι οποίες παραμένουν έχουν φέρει πίσω το έργο της εκκαθάρισης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια το τελικό ποσό των υποχρεώσεων απέναντι στους ασφαλισμένους αλλά ούτε και η τελική υποχρέωση του ΕΚΖ.
Γι αυτό θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα το οποίο μπορεί να είναι και μακρύ.
Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος ζημωθέντων Ασπίς Πρόνοια απευθύνει έκκληση στην υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να μην αφήσει το θετικό momentum να χαθεί, τονίζοντας ότι έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την έγκριση της πρώτης δόσης, ενώ ο μηχανισμός που στήθηκε για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, οπότε προσθέτει « δεν υπάρχει λόγος να μην εκμεταλλευτούμε την λειτουργικότητά του, γιατί αν καθυστερήσουμε πάλι, θα πρέπει να δρομολογηθούν νέοι γύροι πιστοποιήσεων που θα μας πάνε πολλούς μήνες πίσω».
Ο Σύλλογος ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να αναθέσει στην ίδια ομάδα εργασίας που ενεργοποίησε τον του ΕΚΖ να συντάξει την επόμενη τροπολογία η οποία καλό θα ήταν να είναι περισσότερο λειτουργική όσον αφορά τις επόμενες ενεργοποιήσεις έτσι ώστε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να καταβληθούν οι επόμενες δόσεις με μεγαλύτερη ευελιξία.

Τα ακίνητα που πωλούνται είναι

Το με στοιχεία Γ-1 διαμέρισμα γ’ ορόφου, επιφάνειας 91,50 τ.μ., σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαυρομιχάλη αρ. 143-145 & Μαυρικίου του Δήμου Αθηναίων. Τιμή εκκίνησης 101.000 ευρώ, τιμή εγγύησης 20.200 ευρώ.
Το με στοιχεία Γ-32 γραφείο γ’ ορόφου, επιφανείας 133,40 τ.μ. σε πολυκατοικία επί των οδών Μητροπόλεως αρ. 110, Φιλικής Εταιρείας και Εθνικής Αμύνης του Δήμου Θεσσαλονίκης με αποκλειστική χρήση την υπ’ αριθ. 2 τουαλέτα. Τιμή εκκίνησης 116.000 ευρώ, τιμή εγγύησης 23.200 ευρώ.
Η με αριθμούς 4-5-6 οριζόντια ιδιοκτησία (συγκρότημα τριών γραφείων), 7ου ορόφου, επιφάνειας 70,46 τ.μ. σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφ. Νίκης αρ. 1 και Ελευθερίου Βενιζέλου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τιμή εκκίνησης 73.000 ευρώ, τιμή εγγύησης 14.600 ευρώ.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης