Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Νέο δάνειο 15 εκατ. πήρε η Hellas Direct - Υποχρέωση για να ενισχύσει τα βασικά εποπτικά της κεφάλαια

Νέο δάνειο 15 εκατ. πήρε η Hellas Direct - Υποχρέωση για να ενισχύσει τα βασικά εποπτικά της κεφάλαια

Ο κίνδυνος στο underwriting στις ασφαλίσεις κατά ζημιών το 2019 ήταν στο 44%, ενώ το 2020 είναι αυξημένος κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες

Σχετικά Άρθρα
Υπέγραψε και πήρε σε λιγότερο από ένα μήνα και δεύτερο δάνειο η Hellas Direct.

Πρόκειται για δάνειο 15 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). 
Η χρηματοδότηση χρέους αποτελεί μέρος του συνόλου των 32 εκατομμυρίων που έχει συγκενρώσει η Hellas Direct στο τελευταίο γύρο χρηματοδότησης.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη τους είδους χρηματοδότηση που παρέχεται σε κυπριακή εταιρεία από την ΕΤΕπ και προορίζεται για να υποστηρίξει την εταιρεία στην έρευνα και την ανάπτυξη των πωλήσεων της, καθώς και την επέκταση της πελατειακής της βάσης.

Υποχρέωση για να ενισχύσει τα βασικά εποπτικά της κεφάλαια

Δύο σχεδόν εβδομάδες πριν, η Hellas Direct υπέγραψε υποχρεωτική μετατρέψιμη δανειακή σύμβαση 10 εκατομμυρίων ευρώ με την EBRD.
Σε ανακοίνωση της τότε η EBRD μεταξύ άλλων έγραφε ότι το δάνειο παρέχεται στην Hellas Direct με στόχο να ενισχύσει τα βασικά εποπτικά κεφάλαια, Tier I I σύμφωνα με την Οδηγία της Ε.Ε., Solvency II, έχοντας ήδη τότε η εταιρεία συγκεντρώσει από τους υπάρχοντες μετόχους 7 εκατομμύρια και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) 15 εκατομμύρια.
Σε δήλωση του στο BN τότε ο Αλέξης Πανταζής, Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct είπε ότι η Hellas Direct στόχο μεταξύ άλλων έχει να μπει στα Βαλκάνια και στην αγορά της Ρουμανίας καλύπτοντας το κενό που έχει αφήσει πίσω της η City Insurance.

Επιθετικές εξαγορές

Σήμερα μετά την σύναψη δανείου ο Αλέξης Πανταζής ανακοινώνει ότι η Hellas Directείναι έτοιμη να επεκτείνει το επιχειρηματικό της μοντέλο εκτός συνόρων και να ακολουθήσει «μία πιο επιθετική στρατηγική εξαγοράς στην περιοχή».

Έκθεση Φερεγγυότητας 2019, 2020

Σύμφωνα με την έκθεση Φερεγγυότητας για το 2020 το SCR της Hellas Direct τη 31 Δεκεμβρίου έκλεισε στο 109,41% από 153,18% το 2019 και το MCR στο 210,40% από 217,06% το 2019.
Ο κίνδυνος στο underwriting στις ασφαλίσεις κατά ζημιών το 2019 ήταν στο 44%, ενώ το 2020 είναι αυξημένος κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες στο 51%.
Ποσό ύψους 16,3 εκατομμυρίων γράφει στην έκθεση Φερεγγυότητας η Hellas Direct που θα εισρεύσει στα τέλη Απριλίου 2021 θα ενισχύσει στο δείκτη SCR στο 300%, διασφαλίζοντας την επάρκεια των εποπτικών κεφαλαίων για τουλάχιστον ένα δωδεκάμηνο.

Διακόσιες χιλιάδες οχήματα στο χαρτοφυλάκιο της

Το 2020 η παραγωγή ασφαλίστρων έκλεισε κοντά στα 30εκατομμύρια ευρώ αυξημένη, 47% σε σχέση με το 2019. Σε στόλο αυτό αντιστοιχεί γύρω στα 200 χιλιάδες οχήματα, 56% πάνω από το 2019.

Εποπτεύεται από την Κύπρο

Σημειώνεται ότι η Hellas Direct δραστηριοποιείται στην Ελλάδα υπό το καθεστώς ελεύθερης εγκατάστασης, μέσω και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιριών της Κύπρου και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης