Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Οι ασφαλιστές δεν … ασφαλίζουν τον κίνδυνο του Covid-19

Οι ασφαλιστές δεν … ασφαλίζουν τον κίνδυνο του Covid-19
Γυρνά η μπίλια της ταξιδιωτικής ασφάλισης
Σχετικά Άρθρα

Η πανσπερμία αποφάσεων και ανακοινώσεων για τον κορωνοϊό και το ράβε – ξήλωνε των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης των παραλλαγών του ιού δεν έχει στήσει μόνο τους τουρίστες στον τοίχο αλλά και τους ασφαλιστές.
Περισσότερο από ποτέ ο τουρισμός σήμερα θέλει την ασφάλιση του, το μπαράζ , ωστόσο των ανακοινώσεων από την Ευρώπη έχει κάνει τους ασφαλιστές να μην μπορούν να δώσουν εύκολα καλύψεις και όρια.
Τα δε τιμολόγια της ταξιδιωτικής ασφάλισης έχουν σκαρφαλώσει στα ύψη.

Δεν βάζουν οι ασφαλιστές στην ρουλέτα τον κίνδυνο

Επιχειρηματίες από τον κλάδο του τουρισμού και των μεταφορών διαμαρτύρονται ότι οι ασφαλιστικές δεν καλύπτουν επ’ ουδενί τον κίνδυνο από τον κορωνοϊό, ή δε ασφαλιστές ξεκαθαρίζουν ότι η κυβερνήσεις αφού ανέλαβαν τον κίνδυνο «εμείς δεν έχουμε λόγο να ασφαλίσουμε έναν τόσο μεγάλο κίνδυνο, τονίζοντας ότι ακόμα και να τον ασφαλίσουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία οι ασφαλισμένοι έναντι covid δεν μπορούνε να πάνε για νοσηλεία καθώς δεν επιτρέπεται και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις».
Δεν ασφαλίζουν την Ελλάδα δηλώνουν αερομεταφορείς, καθώς θεωρείται χώρα υψηλού κινδύνου και αυτό επιδεινώνεται με την πολυλογία και τα μέτρα που την μία επιβάλλονται και την άλλη αίρονται. Γεγονός πάντως είναι ότι ανάλογα με τους όρους των ασφαλιστήριων συμβολαίων, τα έξοδα νοσηλείας καλύπτονται.
Στις εξαιρέσεις των συμβολαίων είναι η κάλυψη «Ακύρωση Ταξιδιού/Trip Cancellation», η οποία αποζημιώνει τα έξοδα του ταξιδιού όπως εισιτήρια και ξενοδοχειακά στην περίπτωση που το ταξίδι δεν πραγματοποιήθηκε ή διακόπηκε λόγω ασθένειας. Σε περίπτωση θανάτου ο επαναπατρισμός του ταξιδιώτη καλύπτεται εκτός αν υπάρχουν δια νόμου περιορισμοί στο κράτος που είχε βρεθεί.

Η Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης υγείας

Είναι δωρεάν κάρτα και προσφέρει πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία, κρατική περίθαλψη κατά την προσωρινή διαμονή σε μια από τις 27 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος (σε ορισμένες χώρες, δωρεάν) με τους ασφαλισμένους της εν λόγω χώρας.
Οι κάρτες εκδίδονται από τον εθνικό σας πάροχο ασφάλισης ασθένειας.

Δεν υποκαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας: δεν υποκαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση. Δεν καλύπτει την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, ούτε δαπάνες όπως το αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής στη χώρα σας ή την απώλεια/κλοπή περιουσιακών στοιχείων, δεν εγγυάται τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών.. Δεδομένου ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης κάθε χώρας διαφέρουν, υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν σε μία χώρα μπορεί να μην παρέχονται δωρεάν σε μια άλλη.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης