Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Νέα δεδομένα στην διεθνή ασφαλιστική αγορά δημιουργεί το deal της NN IP με Goldman Sachs 1,7 δισ. ευρώ

Νέα δεδομένα στην διεθνή ασφαλιστική αγορά δημιουργεί το deal της NN IP με Goldman Sachs  1,7 δισ. ευρώ
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η NN Group και η Goldman Sachs Asset Management θα συνάψουν μια δεκαετή στρατηγική συνεργασία
Σχετικά Άρθρα

Στροφή στον επενδυτικό σχεδιασμό της σηματοδοτεί η απόφαση του Ομίλου της NN να πουλήσει την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της NN Investment Partners (NN IP) στην Goldman SachsGroup, Inc, έναντι τιμήματος 1,7 δισ. ευρώ.
Η εξαγορά που συμφωνήθηκε προβλέπει βασική τιμή αγοράς 1.515 εκατ. ευρώ, προμήθεια επιλογής και πλεόνασμα κεφαλαίου που θα διανεμηθεί με τη μορφή μερίσματος πριν από την ολοκλήρωση.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η NN Group και η Goldman Sachs Asset Management θα συνάψουν μια δεκαετή στρατηγική συνεργασία βάσει της οποίας η συνδυασμένη εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον Όμιλο NN.

Την σχετική ανακοίνωση που δημιουργεί νέα δεδομένα στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά έκανε ο όμιλος της NN σημειώνοντας ότι οσυνδυασμός των συμπληρωματικών επενδυτικών δυνατοτήτων της NN IP και της Goldman Sachs θα δημιουργήσει μια πλήρη σειρά προϊόντων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να προσφερθούν στους πελάτες μέσω των δικτύων διανομής και των δύο μερών.
Ταυτόχρονα, η ηγετική θέση της NN IP σε υπεύθυνες επενδύσεις θα ενισχύσει τη βιώσιμη επενδυτική στρατηγική, τις προσφορές προϊόντων και τις λύσεις πελατών της GoldmanSachs Asset Management.
Οι Κάτω Χώρες θα γίνουν μια σημαντική ηπειρωτική ευρωπαϊκή τοποθεσία για τη Goldman Sachs AssetManagement.

Ο συνδυασμός με την Goldman Sachs δίνει στο NN IP μια ευρύτερη πλατφόρμα για να επιταχύνει την ανάπτυξή του και να βελτιώσει περαιτέρω την προσφορά και την εξυπηρέτηση των πελατών του. Θα επιτρέψει επίσης στην NN Group να συνεχίσει την επιτυχημένη συνεργασία της με την NN IP και να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα και τις συμπληρωματικές προτάσεις προϊόντων της Goldman Sachs.
Όπως σημειώνει ο CEO της Goldman Sachs, David Solomon η εξαγορά μας επιτρέπει να επιταχύνουμε τη στρατηγική ανάπτυξης και να διευρύνουμε την πλατφόρμα διαχείρισης περιουσιακών μας στοιχείων.
Η NN Investment Partners προσφέρει ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό franchise πελατών και μια επέκταση της δύναμής μας στη διαχείριση ασφαλιστικών περιουσιακών στοιχείων.
Το δεύτερο εξάμηνο αναμένονται εξάλλου οι ανακοινώσεις για τις πρόσθετες αποδόσεις στους μετόχους κατά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του δεύτερου εξαμήνου 2021.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης