Ασφαλιστικά Νέα

Πυρετός συναντήσεων Χατζηδάκη με στελέχη της Ευρωπαϊκής αγοράς Εργασίας

Πυρετός συναντήσεων Χατζηδάκη με στελέχη της Ευρωπαϊκής αγοράς Εργασίας

Συνεργασία για sturt up με google και άλλους διεθνείς φορείς σε ανέργους με 15.000 ευρώ στο χέρι

Σχετικά Άρθρα
Έμφαση στην απασχόληση των νέων μέσω των ειδικών προγραμμάτων που έχει εγκαινιάσει ο ΟΑΕΔ με την Google και τη Microsoft, αλλά και στις δεξιότητες σε νέες τεχνολογίες αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, ταυτόχρονα με τον νέο ρόλο που θα έχει ο ΟΑΕΔ στη νέα περίοδο μέσα από τις «ημέρες καριέρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, θα δώσει έμφαση στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού για τους νέους και θα την συνδέσει με την απασχόλησή τους σε «καλές και καλά αμειβόμενες εργασίες», αλλά και τη μεταρρύθμιση συνολικά του συστήματος απασχόλησης, που θα κατατεθεί στη Βουλή προς το τέλος Σεπτεμβρίου .
Προς τούτο ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης βρίσκεται σε πυρετό διαβουλεύσεων και συναντήσεων με διάφορους παράγοντες.
Παράλληλα ενεργοποιεί νέα προγράμματα κατάρτισης με έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες και την επιχειρηματικότητα.
Μιλώντας στο βήμα του συνεδρίου SkillUp Forum που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με του υπουργείου με τη Google Ελλάδας για την κατάρτιση νέων ανέργων στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα, ανακοίνωσε δράση που συνδέεται με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την προώθηση νέων ανέργων στην αυτοαπασχόληση μέσω της δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), με την ενίσχυση της κάθε start-up με 15.000 ευρώ.
Η Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης Πέγκυ Αντωνάκου υπογράμμισε ότι: «Μέσα από την πλατφόρμα Grow Greece with Google, εκφράζεται ρητά η δέσμευση της εταιρείας να συμβάλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της Ελλάδας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες.
Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, βοηθάει ανθρώπους μέχρι 45 ετών, να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και ψηφιακές δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Έτσι, τους δίνεται μια πρώτη ή ακόμη και μια δεύτερη ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον».

Πληροφορίες για το πρόγραμμα της Google

Το νέο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε 4.000 ανέργους έως 45 ετών να αποκτήσουν τις κατάλληλες ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση.
Στόχος είναι να εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή, ψηφιακή εποχή, μέσω δωρεάν εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 35 ωρών, ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία.
Καλύπτονται θέματα όπως δημιουργία ταυτότητας της επιχείρησης, διαχείριση της αγοράς, εδραίωση της επιχείρησης στο διαδίκτυο, προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών κ.α.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google.
Η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων συμμετοχής θα ανακοινωθεί σύντομα.
Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, θα έχουν τη δυνατότητα αίτησης για το νέο πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.
Στόχος της 12μηνης δράσης θα είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 4.000 ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων και το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων θα ανέρχεται σε 14.800 €.
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τον ΟΑΕΔ στο επόμενο διάστημα.
Νωρίτερα, ο κ. Χατζηδάκης είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Απασχόλησης Nicolas Schmit με επίκεντρο της συζήτησης τον σχεδιασμό των νέων προγραμμάτων που θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Έμφαση θα δοθεί στις αλλαγές που συντελούνται στις οικονομίες στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ανάγκης για ανάπτυξη των δεξιοτήτων που θα δώσουν σε όλους την ευκαιρία να αποκτήσουν μια ποιοτική θέση εργασίας.
Συνάντηση εργασίας είχε ο κ. Χατζηδάκης την περασμένη Τετάρτη με τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Mario Nava.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επισκόπηση της συνεργασίας του Υπουργείου με την DG REFORM και η εξέταση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του νέου κύκλου αιτήσεων τεχνικής βοήθειας (TSI – 2022).

Στις 15 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη η πρώτη Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ

Την πρώτη εκδήλωση αναζήτησης θέσεων εργασίας για ανέργους και επιλογής προσωπικού από επιχειρήσεις, με την επωνυμία «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ» πραγματοποιεί ο ΟΑΕΔ, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, στο Porto Palace Hotel, από τις 10:00 έως τις 19:00, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση δίνει τη δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους 28 επιχειρήσεων, που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό για περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και στο νομό Κιλκίς.
Επιπλέον, εξειδικευμένα στελέχη του ΟΑΕΔ θα παρέχουν συμβουλευτικές συνεδρίες στους συμμετέχοντες για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, ώστε να αναδεικνύεται σωστά το κάθε επαγγελματικό προφίλ, με μόνη προϋπόθεση τη δωρεάν προεγγραφή στη διεύθυνση:https://www.eventora.com/el/Events/drash-symboyleytikhs-yposthri3
Οι εταιρείες που συμμετέχουν προέρχονται από τους κλάδους βιομηχανίας τροφίμων, τεχνολογίας, παροχής ιατρικών & νοσηλευτικών υπηρεσιών, παραγωγής και εμπορίας καλλυντικών και ενδυμάτων, τηλεπικοινωνιών, τεχνικών/κατασκευών κ.α.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τόσο η προσέλευση όσο και η εγγραφή στις συμβουλευτικές είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στη Θεσσαλονίκη αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης