Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Το δεκανίκι της City Insurance είχε πήλινα πόδια - Άφαντη η I3CP Holding - Δεν απάντησε στα ερωτήματα του BN

Το δεκανίκι της City Insurance είχε πήλινα πόδια - Άφαντη η I3CP Holding - Δεν απάντησε στα ερωτήματα του BN
Μία ημέρα πριν εκπνεύσει η ημερομηνία -30 Σεπτεμβρίου 2021- που είχε ορίσει η I3CP Holding για την αποκατάσταση της κεφαλαιακής επάρκειας και φερεγγυότητας της Ρουμανικής Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance
Σχετικά Άρθρα

Μία ημέρα πριν εκπνεύσει η ημερομηνία - 30 Σεπτεμβρίου 2021 - που είχε ορίσει η I3CP Holding για την αποκατάσταση της κεφαλαιακής επάρκειας και φερεγγυότητας της Ρουμανικής Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. (CITY), ο Ρουμάνος Επόπτης Financial Supervisory Authority ενημέρωσε: ότι οι ασφαλισμένοι που θέλουν να καταγγείλουν την ασφαλιστική τους σύμβαση και να ζητήσουν επιστροφή ασφαλίστρου ή να αναγγείλουν ζημία ή να υποβάλουν αξίωση αποζημίωσης από την Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. (CITY) πρέπει να επικοινωνούν με το Εγγυητικό Κεφάλαιο της Ρουμανίας (FGA) [Str.Vasile Lascăr 31, București, e-mail: office@fgaromania.ro, τηλ. +40212011060, φαξ +40212011061], ακολουθώντας τις οδηγίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του FGA, και ιδίως


Ο περίεργος ρόλος της I3CP

Το Ολλανδικό επενδυτικό σχήμα I3CP από το περασμένο καλοκαίρι διαβεβαίωνε ότι θα τοποθετήσει τα κεφάλαια που είχε συμφωνήσει προκειμένου να ενισχυθεί η κεφαλαιακή επάρκεια της City Insurance και η ρευστότητα της.
Σε δεύτερη φάση και μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε η Εποπτική Αρχή της Ρουμανίας και πάλι σε δημόσια ανακοίνωση διαβεβαίωνε ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου τα απαιτούμενα κεφάλαια θα είχαν καταβληθεί, καθώς επίσης και τα στρατηγικά σχέδια για την επιχειρησιακή συνέχεια της Ρουμανικής Ασφαλιστικής, η οποία θα πρέπει να τονιστεί λειτουργούσε υπό την μορφή ΕΠΥ στην Ελλάδα.
Pulse and Opinion SA,
Στην Ελλάδα η εταιρεία που εκπροσωπεί την Ολλανδική Ασφαλιστική και Αντασφαλιστική είναι η Pulse and Opinion SA, σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της. Το ΒΝ επιχείρησε τέσσερις φορές να επικοινωνήσει με τον κον Ελευθέριο Καραγιάννη στη Pulse and Opinion SA.
Αν και του ζητήθηκε να κάνει γραπτά τα αιτήματα για να διαβιβαστούν στην Ολλανδία προκειμένου να πάρει έγκαιρη απάντηση, απάντηση δεν πήρε ποτέ.

N. Bourgazas & Associates E.E

Στην Ελλάδα η City που λειτουργούσε με την μορφή ΕΠΥ εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E είχε αρχικά 180.000 ασφαλισμένα οχήματα, αργότερα και μετά τις πρώτες ανακοινώσεις, ο αριθμός αυτός μειώθηκε.

Το ιστορικό πριν το λουκέτο

Σημειώνεται ότι για την κάλυψη των 150 εκατομμυρίων ευρώ, ύψος ποσού που απαιτείτο για να καλυφθούν οι κεφαλαιακές απαιτήσεις SCR και MCR είχαν εκδοθεί 738.000.000 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 1 λέϊ συνολικής αξίας 738.000.000 λέϊ –ποσό που ισοδυναμεί με 150.000.000 ευρώ, υπό τη συναλλαγματική ισοτιμία τότε 4,92 λέϊ / ευρώ.
Η προθεσμία εγγραφής και πληρωμής μετοχών ήταν 25.08.2021.
Την περασμένη Ανοιξη, υπό την σκιά των οικονομικών προβλημάτων ο κύριος μέτοχος της City, η Vivendi International πούλησε τις μετοχές στην I3CP Holdings της οποίας το ενεργητικό διαμορφώνεται στα 15 δισ. ευρώ.
H 3CP επιβεβαίωσε ότι στις 25 Αυγούστου 2021 ενέγραψε στο μετοχική της κεφάλαιο της City Insurance όλες τις μετοχές που εκδόθηκαν σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων («EGMS») της 21ης Ιουλίου 2021.
Παράλληλα ενημέρωσε ότι θα τοποθετήσει τα κεφάλαια εντός του χρονικού περιθωρίου που όρισε ο Επόπτης και σύμφωνα με τις κανονιστικές ρυθμίσεις.
Τότε το εγγυητικό σχήμα Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), τοποθετήθηκε αν προσωρινός διαχειριστής της Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου η ASF μπήκε για έλεγχο και διαπίστωσε ότι η City δεν πληρούσε τις εποπτικές προϋποθέσεις για να συνεχίσει την λειτουργία της, τονίζοντας ότι η αφερεγγυότητα της επιδεινώνεται.
Σημειώνεται ότι η City Insurance κατείχε το 20% από το συνολικό μερίδιο του κλάδου αυτοκινήτου στην Ρουμανία.
Συνεχής ενημέρωση θα υπάρχει στους συνδέσμους https://www.cityinsurance.ro/en/, καθώς και της εποπτικής αρχής της Ρουμανίας στον ιστότοπο https://www.asfromania.ro/ .

Ελενα Ερμείδου
www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης