Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Πέντε νέες ρυθμίσεις για τον ΕΦΚΑ και μπόνους 7.200 ευρώ στις ομάδες εκκαθάρισης εκκρεμών συντάξεων

Πέντε νέες ρυθμίσεις για τον ΕΦΚΑ και μπόνους 7.200 ευρώ στις ομάδες εκκαθάρισης εκκρεμών συντάξεων
Μπόνους μέχρι 7.200 ευρώ στις ομάδες που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων και την υποστήριξη των ασφαλισμένων,
Σχετικά Άρθρα

Μπόνους μέχρι 7.200 ευρώ στις ομάδες που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων και την υποστήριξη των ασφαλισμένων, αλλά και παράταση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις-που έληγε την Πέμπτη- μέχρι τέλος του έτους προβλέπουν πέντε τροπολογίες για τον ΕΦΚΑ.

Αναλυτικά:

  • Παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021 η προθεσμία για τους ελεύθερους επαγγελματίες οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να ενταχθούν στο δεύτερο στάδιο ρύθμισης (έως 120 δόσεις) του ν. 4611/2019.
  • Θεσπίζεται επιβράβευση με τη μορφή μπόνους για τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ που απασχολούνται στην υποστήριξη της εξυπηρέτησης πελατών μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 1555, εφόσον επιτυγχάνουν ποσοτικούς στόχους επίλυσης ζητημάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Παράλληλα, επεκτείνεται για το 2022 η επιβράβευση των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ βάσει ποσοτικών στόχων εκκαθάρισης συντάξεων. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και η ταχύτερη εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας στο προσωπικό που συμμετέχει στα κλιμάκια ομάδες, υποομάδες εργασίας και στις ομάδες εργασίας που συστάθηκαν ή συστήνονται και λειτουργούν με συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, τον κανονισμό και την πληρωμή συντάξεων του δημόσιου τομέα και όλων των πρώην ταμείων που εντάχθηκαν στον e-ΕΦΚΑ, καθορίζεται αποζημίωση, εφόσον επιτευχθούν οι ποσοτικοί στόχοι, η οποία δεν δύναται να υπερβαίνει το όριο των επτά χιλιάδων διακοσίων (7.200) ευρώ.
  • Προβλέπεται τεχνικά η αποτύπωση των ετήσιων δαπανών ύψους 0,5% του ΑΕΠ για τη συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις και για κοινωνικές πολιτικές, ώστε να επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, διατηρώντας στο ακέραιο τις παροχές προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και ως προς τις άλλες δαπάνες κοινωνικής προστασίας που προβλέπονται από τη συγκεκριμένη διάταξη.
  • Δίνεται δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση τριάντα έξι (36) δόσεων για τους οφειλέτες στον ΕΔΟΕΑΠ οι οποίοι για το διάστημα από 1ης.12.2017 έως 31.3.2018 κατέβαλαν αχρεώστητα εισφορές στον e-ΕφΚΑ. Οι οφειλέτες αυτοί στη συνέχεια κλήθηκαν να εξοφλήσουν και στον ΕΔΟΕΑΠ τις εισφορές που είχαν ήδη καταβάλει αχρεώστητα και, ενόψει της καθυστέρησης συμψηφισμού των οφειλών αυτών από τον e-ΕΦΚΑ, με την προτεινόμενη διάταξη τους δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης, όπως έγινε με τους λοιπούς οφειλέτες της κατηγορίας αυτής.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης