Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Σε έξι ασφαλιστικές ο έλεγχος της αγοράς

Σε έξι ασφαλιστικές ο έλεγχος της αγοράς

Κόκκινη κάρτα σε όσους δεν μπουν στον μονόδρομο

Σχετικά Άρθρα
Στον έλεγχο των 5 με 6 μεγάλων ασφαλιστικών θα περάσει το 90% του μεριδίου της αγοράς.
Στο κλάδο ζωής ήδη έχουν πατήσει πόδι τα μεγάλα επενδυτικά σχήματα.
Στις γενικές ασφαλίσεις οι πίτα βρίσκεται στο μοίρασμα.
Οι μικρές ασφαλιστικές θα χάσουν μερίδια όπως και οι μικρές επιχειρήσεις της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που δεν περάσουν την παραγωγή τους σε μεγάλα οχήματα.

Λεωφόρος μονής κυκλοφορίας για όσους έχουν το χρήμα

Η... λεωφόρος της συγκέντρωσης δεν είναι διπλής, αλλά μονής κυκλοφορίας και οδηγεί στο ολιγοπώλιο.
Θα περάσουν οι ασφαλιστικές που θα είναι σύννομες με τους κανονισμούς των ρυθμιστικών αρχών που απαιτούν να βάλουν από την τσέπη τους χρήμα για να ευθυγραμμιστούν με τους κανονισμούς συμμόρφωσης.
Στα θετικά στοιχεία της συγκέντρωσης η μείωση του διαχειριστικού κόστους, η δημιουργία οικονομίας κλίμακας, η μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.
Στα αρνητικά η δημιουργία ολιγοπωλίου στην αγορά, πιθανά η μείωση των ορίων κάλυψης κινδύνων, τα προϊόντα φασόν.

Ασφαλιστική διαμεσολάβηση επί των ασφαλιστικών

Με δεδομένο την μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη που αποκτούν τα μεγάλα σχήματα των ασφαλιστικών απέναντι στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές σπεύδουν να αποφασίσουν σε ποιο μεγάλο σχήμα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θα ενταχθούν για να κρατήσουν μέσω αυτών την ασφαλιστική τους παραγωγή, αλλά και να έχουν και αυτοί μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στις ασφαλιστικές.

Λιγοστεύει ο κουμπαράς με τις προμήθειες

Θέμα που σχετίζεται με την διαπραγματευτική δύναμη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών είναι η διαπραγμάτευση των προμηθειών τους.
Με την ολοκλήρωση των μεγάλων εξαγορών η δύναμη τους πάνω σε αυτό το θέμα μειώνεται καθώς οι μεγάλες ασφαλιστικές ελέγχουν μεγάλο ποσοστό δικτύων διανομής προϊόντων. Αυτό σημαίνει ότι από το 2022 και αν η συναλλαγή CVC – Εθνική Ασφαλιστική έχει αίσιο τέλος, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα χάσουν σε μέσο όρο περίπου ποσοστό 25% επί των σημερινών προμηθειών τους. Σημαντικό ρόλο στο δούναι και λαβείν θα παίξει η το ύψος της παραγωγής τους.

Οι μικροί πωλούν ή πάνε με τους μεγάλους

Τα μεγάλα και λίγα σχήματα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θα έχουν την δύναμη στα χέρια τους ενώ οι μικρές επιχειρήσεις θα χάσουν την διαπραγματευτική τους δύναμη, πιθανότητα μειώνοντας τις προμήθειες τους και αναζητώντας καταφύγιο για να σώσουν την ασφαλιστική παραγωγή ή να την πουλήσουν.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης